Metaalbranche met Oude Reimer naar Star • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Metaalbranche met Oude Reimer naar Star

Ter gelegenheid van de ingebruikname van het nieuwe pand in Neuenbürg (D) heeft Star Micronics vorige week tijdens de open dagen veel bezoekers verwelkomd Vanuit Nederland heeft, samen met de vertegenwoordiging Oude Reimer, een groep gebruikers en geïnteresseerden dit open huis bezocht

Tijdens het bezoek aan het open huis met Oude Reimer werden alle CNC-langdraaimachines uit het huidige leveringsprogramma getoond  en gedemonstreerd. Daarnaast gaven meerdere toeleveranciers en partners een overzicht van hun producten

 

Wereldprimeur Star ST-38

Tijdens het openhuis presenteerde Star als wereldprimeur de nieuwe 38 mm machine de: ST-38. Met deze machine trekt Star de lijn door die ingezet is door de KNC-32 en SV-32 modellen. Een machine voor hoog complexe langdraai-producten, die derhalve eenvoudig geprogrammeerd kan worden en die de bewerkingsmogelijkheden van producten tot een diameter van 38 mm mogelijk maakt.

 

Star

Met de drie revolvers zijn de mogelijkheden haast onbegrensd. Het is mogelijk om wel tot 60 gereedschappen in te zetten verdeelt over twaalf assen (afbeeldingen: Star)

 

Eerste orders

Alhoewel het in de bedoeling lag om deze machine pas tijdens de AMB in Stuttgart (oktober 2010) te presenteren, vond de presentatie nu al plaats. Dat dit een juiste beslissing van Star was, blijkt wel uit het feit dat de eerste orders al genoteerd zijn. Ook onder de Nederlandse bezoekers bestond veel interesse voor deze machine. Zie de bijlage voor meer informatie:

 

 infostar-27_100119_seite 6-7.

 

Nieuw pand

Star Micronics is in 1996 ontstaan uit de vroegere Duitse Star vertegenwoordiging; de firma Lagro. Naast Duitsland verzorgt Star Micronics vanuit Neuenbürg (D) op dit moment de levering en service van de Star machines voor oa Scandinavië,  Estland, Letland, Lithouwen, Finland en de Benelux. Verder zijn er Star-vestigingen in Engeland, Zwitserland en Frankrijk, maar gezien de afmetingen en mogelijkheden van het nieuwe pand, is het niet ondenkbaar dat in de nabije toekomst alle Europese uitleveringen van de Star langdraaimachines vanuit Neuenbürg plaats zal gaan vinden. Echter dit wil hier directeur Seibold van Star Micronics niet bevestigen. De noodzaak van een ruimer pand was er al langer en nu  kan men op de huidige locatie zonder problemen demonstreren, afnemen en op- en/of ombouwen. Ook is veel aandacht besteedt aan de opleidingsfaciliteiten.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven