Nieuws

Metaalbedrijf Van Wijngaarden overgenomen

Metaalbedrijf Van Wijngaarden uit Houten is overgenomen. Dit gebeurde door het Verenigd Ondernemers Fonds samen met ondernemer Aart Koster. Koster neemt het stokje over van Hennie van Wijngaarden die – op zoek naar opvolging – het bedrijf ter overname aanbood. Het is de tweede transactie van VOF in de maakindustrie. Eerder dit jaar investeerde het fonds al in metaalproducent Drameco.

“De strategie is om Van Wijngaarden toekomstbestendig te maken door continuïteit en waardegroei te realiseren,” zegt Wilbert Hoevenaars, partner bij VOF.

‘Mislukte opvolging kost veel geld’

“Dit doen wij met ons continuïteits maximalisatie programma, waarbij wij de onderneming onafhankelijk maken van de ondernemer. Wij beogen operational excellence en geven op deze wijze invulling aan de opvolgingsproblematiek bij Van Wijngaarden. Mislukte opvolging kost de Nederlandse economie veel geld en banen en de maakindustrie is voor ons land essentieel.”

Van Wijngaarden uit Houten is gespecialiseerd in technisch hoogwaardige metaalproducten. Het bedrijf voert vrijwel alle metaalbewerkingsvormen in eigen huis uit en bedient meer dan 100 klanten in zo’n 60 verschillende industrieën, zoals machinebouw, equipment, transport, voedingsindustrie en meubelindustrie. Het bedrijf dat al ruim 55 jaar bestaat, heeft een omzet van circa 5 miljoen euro.

‘Mogelijkheden voor verdere groei’

Ondernemer Aart Koster heeft commerciële, operationele en algemene management posities bekleed bij multinationals en MKB-bedrijven met hoogwaardige technische (klant-specifieke) producten, projecten en diensten zoals CHL Netherlands, producent van radarsystemen in Katwijk.

Mogelijkheden voor verdere groei liggen volgens hem op het gebied van sales & marketing. Koster: “Van Wijngaarden heeft een hechte vaste klantenbasis die we koesteren,  maar kent geen professionele organisatie en structuur op het gebied van sales & marketing. Door de inbreng van een breed netwerk, kennis en ervaring kan de organisatie zich richten op de volgende groeifase.”

‘Slimmer werken’

Daarnaast kan het bedrijf groeien door productiviteitsverhoging en doorlooptijdverkorting onder andere door verdere robotisering, maar ook door het toepassen van Lean (niet harder maar slimmer werken).

Hennie van Wijngaarden blijft nauw betrokken en verbonden aan Van Wijngaarden als adviseur en ambassadeur: “Ik heb specifiek gekozen voor het Verenigd Ondernemers Fonds vanwege de mensen die er achter zitten en vanwege de lange termijn strategie die ze voor ogen hebben.”

‘Naam blijft bestaan’

Ik heb er vertrouwen in dat het bedrijf en de mensen in goede handen zijn en dat ik het met een gerust hart kan overdragen”, vervolgt hij. “De heer Koster is een integere ondernemer, gedreven door een grote interesse in techniek en technologie.”

“Daarnaast blijft de naam Van Wijngaarden bestaan. Dat vind ik persoonlijk belangrijk, omdat het van oorsprong het bedrijf van mijn vader was. VOF heeft een langetermijnfilosofie gericht op continuïteit en niet op winstmaximalisatie.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven