Metaal Magazine maart bekijkt innovaties Techni-Show en Esef 2006 • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Metaal Magazine maart bekijkt innovaties Techni-Show en Esef 2006

De beurzen Techni-Show en Esef zijn voorbij. Metaal Magazine maart 2006 presenteert over vijf pagina’s in beeld de noviteiten van deze beurs. Redacteur Jan Oonk constateerde tijdens zijn rondgang op de Esef dat automatisering bij iedere toeleverancier hoog op de agenda staat.

Tijdens de Esef exposeerde NGF uit Hoogeveen een meervoudig stempel dat producten levert met de ‘looks’ van lichtmetaal-spuitgietwerk. Een reportage over deze bijzondere stempel die in een 420 tons IMV portaalexcenterpers is ingebouwd vindt u in het maart-nummer.
Metaal Magazine kijkt niet alleen terug op beurzen maar geeft ook een impressie van de beurzen Tube en Wire in Düsseldorf (D) en de Hannover Messe die van 24 t.e.m. 28 april worden gehouden.
Gerrit de Ruiter, directeur Eerste Overijsselse Gereedschapslijperij (EOGS) in IJsselmuiden constateert in een interview dat slijpers tot een uitstrevend ras van vakmensen behoren. Om dit tekort aan vakkennis in zijn bedrijf te compenseren, schakelt hij machines in geleverd door SGM Machine Technologie uit Woerden. Overigens investeert de NPS, de brancheorganisatie van de Nederlandse Precisieslijpbedrijven in opleidingen en werkt deze organisatie aan verbetering van het imago van dit vak.
Niet alleen het tekort aan vakmensen is een reden om te automatiseren. Ook verbeteren van rendement kan een reden zijn. Nossin Fijn Mechanische Industrie in Beek en Donk richt zich op continu en onbemand produceren. Hiertoe heeft hij een Hermle vijfassige C30U bewerkingscel en een Kuka industrierobot in huis gehaald. Een wereldprimeur. Een reportage in het maart-nummer van Metaal Magazine vertelt meer.
Ook voor Biezepol Metaalbewerking uit Heerjansdam is automatiseren een mogelijkheid om zijn productie te verhogen en de prijs per eenheid te verlagen. Biezepol bereikt dit doel door de robot Fanuc M-710iB/T in te schakelen voor het be- en ontladen van de Mazak CNC-draaimachine .
De mogelijkheden van machines nemen toe, zoals blijkt uit de nieuwe snelle gereedschapwisselaar met spaan-tot-spaantijden van 1,8 s en een 100 kW-spil die meer dan tien liter spanen per uur maakt. Dit nieuws presenteerde DMG te Pfronten (D) in februari tijdens zijn Alpenmesse. In de komende Metaal Magazine meer technische details
Last but not least in het maart-nummer een technisch artikel van Theo Luijendijk over vervormingen die kunnen optreden tijdens het lassen van dunwandige constructies. Er zijn methoden ontwikkeld om deze vervormingen te voorkomen of op te heffen. Deze methoden vragen tijd en zijn kostbaar. Actieve koeling biedt ook een oplossing.

De volgende maand onder andere aandacht voor de volgende onderwerpen in Metaal Magazine

  • Constructeurs laten mogelijkheden schieten door kennisgebrek
  • ThyssenKrupp Materials Nederland zaagt met Kasto bandzaag 1300 mm rondstaf
  • DMG Sprint-draaimachines kunnen productie draaidelen voor Nederland behouden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven