Ga naar hoofdinhoud

Metaal Magazine bezocht Lotus F1

Afgelopen vrijdag bezocht Metaal Magazine samen met Ter Hoek Vonkerosie uit Rijssen, op uitnodiging van AgieCharmilles, de Lotus F1 fabriek in Enstone (UK). Een mooie gelegenheid om een kijkje achter de schermen van een Formule 1 team te nemen.

Zowel Ter Hoek als Lotus F1 maken gebruik van de machines van AgieCharmilles. Dit was dan ook de aanleiding voor het bezoek aan Lotus. Voor Ter Hoek was dit bedrijfsuitje een goede manier om het verband tussen teamspirit, gemotiveerde mensen en hoogstaande kwaliteit te tonen. Gedurende de dag werd er een rondleiding gegeven door o.a. de toolshop, het compositenlab en het testcentrum waar de vering van de auto met hydraulische cilinders werd getest. Elk circuit met elke bocht en hobbel kon hiermee worden gesimuleerd en dit was een indrukwekkend schouwspel.

Bezoek aan de Lotus F1 fabriek in Enstone (UK) (foto Tim Wentink) (27).JPG

Het uitlaatsysteem van de Lotus F1 dat volledig met de hand wordt vervaardigt. De uitlaat is van het exotische materiaal Inconel gemaakt met een plaatdikte van slechts 0,5 mm (foto’s: Tim Wentink)

 

Klik hier voor meer foto’s van ons bezoek bij Lotus Formule 1.

 

Een uitgebreider artikel over Lotus F1 is binnenkort te lezen in Metaal Magazine. Klik hier voor een voordelig proefabbonement op Metaal Magazine als u dit niet wilt missen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven