Metaal bespaart met slim energie inkopen • Metaal Magazine
Nieuws

Metaal bespaart met slim energie inkopen

Recent heeft de Koninklijke Metaalunie een project gelanceerd voor strategisch gespreide inkoop van energie voor grootverbruikende ondernemers. Sinds de start van het project in april 2009 kopen inmiddels enige honderden ondernemers in het mkb-metaal strategisch gespreid hun energie in.

Strategisch gespreide inkoop van energie was tot voor kort alleen mogelijk voor ‘grootafnemers’: bedrijven met een jaarverbruik vanaf 5 à 10 miljoen kWh. Met de introductie van InelMet-SIG (Inkoop elektriciteit Metaal – Strategische Inkoop Grootverbruik) krijgen ook alle grootverbruikende leden van de Metaalunie deze mogelijkheid.

 

Minder prijsrisico

Met de aanpak worden de prijsrisico’s structureel beperkt. Het inkoopmodel is zodanig ingericht dat neerwaartse prijsbewegingen zoveel mogelijk worden gevolgd en benut, terwijl het opwaartse prijsrisico maximaal wordt beperkt. Zeker ook in tijden van economische recessie kan dit voor ondernemers voordeel opleveren.

 

Veel ‘gewone’ grootverbruikende bedrijven kopen hun totale jaarlijkse volume nu in één keer in. Dit niet alleen uit gewoonte, maar ook omdat de meeste ondernemingen niet in staat zijn om gespreid in te kopen. Uit onderzoek is gebleken dat het prijsvoordeel door de inkoop via InelMet-SIG nu al kan worden geraamd op 5 tot 15%. En, afhankelijk van de marktontwikkelingen, kan dit mogelijk oplopen tot meerdere tientallen procenten.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven