Nieuws

Met PLC XC300 naar Industrie 4.0

Eaton introduceert de nieuwe modulaire PLC XC300. Met die controller kunnen machine- en systeembouwers compacte modulaire, moderne automatiseringsconcepten als Industrie 4.0 tot leven te brengen. Dit vooral in combinatie met het XN300 I/O-systeem en het XV300 touchpanel. Het bedrijf garandeert een hoge productiviteit voor machines, vanwege snelle cyclustijden en uitgebreide communicatiemogelijkheden.

Dankzij de verschillende interfaces is de controller geschikt als universeel en flexibel dataknooppunt voor diverse toepassingen. De voordelen zijn met name zichtbaar in modulaire machines, netwerkinstallaties en productieconcepten.

M2M-communicatie

Een geïntegreerde OPC-server zorgt voor gestandaardiseerde gegevensoverdracht in M2M-communicatie, waardoor naadloze integratie in de automatiseringsarchitectuur mogelijk wordt. Zo wordt volgens Eaton een eenvoudige weg naar Industrie 4.0 gecreëerd.

Het Linux-gebaseerde systeem is geprogrammeerd met Codesys 3 en ondersteunt een groot aantal en veelgebruikte interfaces en veldbusprotocollen, van CANopen, easyNet en Modbus RTU via EtherCAT, Modbus TCP, Ethernet/IP tot en met OPC UA/Scada.

3 ethernet-netwerken

De controller maakt het mogelijk om 3 verschillende ethernet-netwerken, op basis van verschillende netwerkadressen, te gebruiken. Zo kunnen bijvoorbeeld afzonderlijke netwerken worden ingesteld voor mobiele, M2M- en Scada-communicatie, waardoor de beveiligings- en prestatieaspecten optimaal op het netwerk kunnen worden afgestemd. De controller levert ook een eigen voeding via vier I/O-kanalen.

Geïntegreerde webservers ondersteunen CODESYS 3-visualisatie en apparaatbeheer, met HTML5-mogelijkheid voor weergave op smartphones en tablets. Bestaande programma’s en bibliotheken worden ondersteund voor alle XC- en XV-apparaten, waardoor herontwikkelingstijd en bijbehorende kosten worden bespaard. Ze kunnen, voor serieproductie, via een microSD-kaart of een USB-stick, snel en eenvoudig naar andere apparaten worden gekopieerd.

Communicatie- en beveiligingsnormen

Eaton past, om apparatuur en systemen te beschermen tegen onbevoegde toegang, de meest recente communicatie- en beveiligingsnormen toe. De XC300 ondersteunt zowel cryptografische authenticatie mechanismen (TLS/IPSec), als op certificaten gebaseerde autorisatie.

Net als bij het XN300 I/O-systeem wordt de controller XC300 stevig op de DIN-rail vastgeklikt. Aan één XC300 kunnen maximaal 32 XN300 modules gekoppeld worden.

Het praktische installatieconcept en de steekklemaansluitingen maken installatie in de meest krappe ruimtes eenvoudig en voormontage van installaties mogelijk. De XC300 en XN300 remote I/O-systemen creëren een compacte, ruimtebesparende unit, terwijl het XV300-paneel, met zijn capacitieve multi-touch display met hoge resolutie, HMI-visualisatie verwerkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven