Met knikarm komt robot Erowa overal in cel • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Met knikarm komt robot Erowa overal in cel

De knikarm-robot in de nieuwe Robot Dynamic productiecel van Erowa heeft een opvallend groot bereik. Begin december tijdens de EuroMold 2009 in Frankfurt (D)demonstreerde Erowa de mogelijkheden van deze cel.

Een knikarm-robot biedt de mogelijkheid, dankzij de relatief lange robotarm, om de afstand tussen machine en robot relatief groot te houden. Voor een onbemande productie maakt dit weinig uit. Is het echter toch nodig om met de machines in de cel stand-alone bemand te werken, dan is er voldoende afstand tussen machine en robot voor de operator. Alhoewel de vraag overeind blijft hoe prettig het is voor een mens om te werken in een robotcel.

 

Erowa Robot Dynamic EuroMold 2009

De Erowa Robot Dynamic in actie tijdens de EuroMold 2009 in Frankfurt. De robot kan ingezet worden tussen draai-, vonk-, slijp-, boor- en freesmachines en de bijbehorende palletmagazijnen. Tot 1200 magazijnposities zijn te bedienen (foto’s: Reinold Tomberg, voor meer foto’s van de Euromold 2009 bekijk ons foto-album).

 

Een gebruiker van de Erowa Robot Dynamic kan kiezen uit palletmassa’s van 250 kg of 130 kg. De lineaire robotas kan tot 20 meter lang zijn. Het is mogelijk tot tien bewerkingsmachines op te nemen in de cel. Voor meer technische informatie zijn de bijgevoede PDF.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven