Nieuws

Materials+Eurofinish+Surface verschuift dit jaar van mei naar 15 en 16 september in de Brabanthallen te ‘s-Hertogenbosch. Wel vindt op 27 mei MES Online plaats. Dat melden de organisatoren Mikrocentrum, VOM en Vereniging ION van het kennis- en netwerkevent.

Met online activiteit MES Online wil de organisatie al eerder dit jaar het netwerk rondom Materials+Eurofinish+Surface verbinden met het fysieke evenement in september. Het programma van MES Online bestaat onder andere uit een toelichting van het fysieke kennis- en netwerkevent, een bekendmaking van de 10 genomineerden voor de ION Borghardt Award en lezingen door de Vrije Universiteit Brussel en TU Delft.

Congresprogramma

De organisatie is al begonnen met de invulling van het congresprogramma. Het programma wordt ingedeeld in tijdsblokken en er zijn drie zalen waar de congresactiviteiten in plaats gaan vinden.

In totaal worden er 40 presentaties, masterclasses en workshops gehouden. Hier delen universiteiten, hogescholen, (rijks)instituten, rijksdiensten, brancheverenigingen en bedrijven hun visie op diverse onderwerpen als: (nieuwe) materialen, oppervlaktetechnologieën en -processen, automatisering, robotisering, inspectietechnieken, veiligheid, voorspelbaarheid en circulaire economie. Er wordt ook aandacht besteed aan nieuwe technologieën, noviteiten, innovaties en nieuwe wet- en regelgeving.

ION Borghardt Award

De ION Borghardt Award is een award voor alle innovaties op het gebied van oppervlaktetechnologie. Net als bij eerdere edities van Surface, reikt ook dit jaar Vereniging ION de ION Borghardt Award uit. Niet alleen Nederlandse bedrijven, maar ook Belgische en Luxemburgse bedrijven mogen hun innovaties insturen. De thema’s waar in 2021 aandacht naar gaat zijn: duurzaamheid, vakmanschap, samenwerking en innovatief bij marktindustrie. 

“Er is veel kennis en er zijn veel innovatieve ideeën om te laten zien op Materials+Eurofinish+Surface 2021”, aldus Egbert Stremmelaar van de Vereniging ION. De uiteindelijke prijsuitreiking vindt op 15 september plaats tijdens Materials+Eurofinish+Surface.

Tegelijk met Kunststoffenbeurs

Materials+Eurofinish+Surface wordt tegelijkertijd met de Kunststoffenbeurs van Mikrocentrum georganiseerd. Dit is de vakbeurs en ontmoetingsplek voor de gehele kunststofketen in de BeNeLux.

De Kunststoffenbeurs belicht actuele thema’s als circulaire economie, duurzaamheid, smart industry, slimme grondstoffen, nieuwe materialen, kostprijsbesparing, innovatieve productiemethodes, productontwikkeling en kansen voor de maakindustrie. Bezoekers en exposanten kunnen beide evenementen bezoeken.

Ook de Nederlandse Metaaldagen vinden op hetzelfde moment plaats in de Brabanthallen.

Virtueel exposeren

De organisatoren hebben er begrip voor dat bedrijven nog twijfelen of terughoudend zijn vanwege de huidige ontwikkelingen rondom het coronavirus. Om bedrijven die liever niet fysiek aanwezig zijn ook een podium te bieden, biedt de organisatie de mogelijkheid om deel te nemen als virtuele exposant.

De organisatie benadrukt verder dat veiligheid altijd voorop staat en dat er alles aan gedaan wordt om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Er worden hoge eisen gesteld als gaat om de veiligheid van de gasten, relaties en medewerkers. 

In 2020 was het door de ontwikkelingen rondom het coronavirus niet mogelijk om het kennis- en netwerkevent door te laten gaan, maar de organisatie is er positief onder: “We hebben alle vertrouwen dat Materials+Eurofinish+Surface dit jaar doorgaat en we doen er alles aan om het zo veilig mogelijk te organiseren”, zegt Timo van Leent van Mikrocentrum.

‘Doorgroeien’

Na de succesvolle editie van kennis- en netwerkevent Materials+Eurofinish door Mikrocentrum en VOM in 2019, sloot in 2020 ook vakbeurs Surface van Vereniging ION aan.

Het aansluiten van Vereniging ION is volgens de organisatoren een logische stap om door te groeien voor de BeNeLux maakindustrie als het kennis- en netwerkevent rondom materiaalkunde, analysetechnieken, verbindingstechnieken, productontwikkeling en oppervlaktetechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven