Merkel geeft ‘boks’ aan robot • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Merkel geeft ‘boks’ aan robot

Bondskanselier Angela Merkel gaf tijdens een rondleiding een boks aan een robot. De Mexicaanse president Peña Nieto (midden) kijkt lachend toe (foto: Deutsche Messe AG)

De Duitse Bondskanselier Angela Merkel gaat met haar tijd mee, bleek tijdens de vorige week gehouden Hannover Messe en CeMAT. In gezelschap van de Mexicaanse president Peña Nieto, gaf ze geen traditionele handdruk, maar een boks aan een robot. Dit stond symbool voor een ongedwongen omgang met digitalisering, robots en machine learning, meldt AT-Aandrijftechniek.

“De technologie is een hulpmiddel en niet een concurrent voor de mens. Dat is de kernboodschap van deze beursweek, die wederom aantoont dat Hannover de wereldwijde hotspot is voor de digitale transformatie van de industrie”, aldus Dr. Jochen Köckler, bestuursvoorzitter van de Deutsche Messe AG, bij het afsluiten van beide beurzen. “De mens staat centraal: hij beslist en neemt het initiatief. In samenwerking met de machine en de IT ontstaat een concurrentievoordeel in productie, logistiek en energiehuishouding.”

Belangrijke rol robot

Met het hoofdthema ‘Integrated Industry – Connect & Collaborate’ informeerden in totaal 5800 exposanten over de nieuwste trends en producten. Thema’s als machine learning, kunstmatige intelligentie, industriële IT-platformen, het geschikt maken van het stroomnet voor elektromobiliteit, het gebruik van robots en autonome systemen in productie en intralogistiek en de rol van de mens in productienetwerken werden uitgebreid besproken en gepresenteerd. Ook partnerland Mexico werd als innovatieve economische partner en vestigingsplaats voor de industrie gewaardeerd.

“De ondernemingen hebben de eerste stappen op de weg naar gedigitaliseerde en ‘genetwerkte’ productie nu genomen en staan op het punt de tweede stap te nemen”, aldus Thilo Brodtmann, hoofddirecteur van de VDMA. “Nieuwe business modellen op platforms, het gebruik van digitale tweelingen en de eerste ervaringen met machine learning zullen in de machinebouw een steeds belangrijker rol spelen.”

210.000 bezoekers

Er kwamen in totaal 210.000 bezoekers. Hiervan was een derde afkomstig van buiten Duitsland. De meeste bezoekers kwamen uit China (6500), Nederland (5300), Polen (2700) en de VS (1700). Mexico was goed voor 1400 bezoekers. Het partnerland leverde met meer dan 160 exposanten ook een aanzienlijke bijdrage aan de beursvloer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven