Meisjes proeven techniek op Girlsday • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Meisjes proeven techniek op Girlsday

Om meer meisjes over de streep te trekken, om voor bèta, techniek en ICT te kiezen, wordt op donderdag 12 april Girlsday 2018 gehouden. In het hele land worden activiteiten georganiseerd om meisjes enthousiast te maken voor een opleiding en baan in deze richtingen.

Door op Girlsday meisjes uit te nodigen, laten bedrijven en technische afdelingen van organisaties de meisjes nadrukkelijk weten dat zij van harte welkom zijn in de technologie.

Formule-1

Zo kunnen zij kennismaken met de veelheid aan mogelijkheden. In Wijchen zetten meisjes bijvoorbeeld zelf een Formule 1-auto in elkaar. Andere Girlsday-activiteiten zijn games maken, laser snijden, vluchtsimulaties uitvoeren en procesoperator zijn.

In Nederland kiezen nog steeds te weinig meisjes voor bèta, techniek en ICT. VHTO Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek wil de participatie van meisjes in deze sectoren vergroten, zeker omdat de vraag naar technische vakmensen enorm is.

Girlsday is een van de activiteiten van VHTO om meisjes te laten kennismaken met bèta, techniek en ICT. Girlsday 2018 wordt landelijk georganiseerd in samenwerking met het Ministerie van OCW en TechniekTalent.nu.

11.000 meisjes, 350 bedrijven

Aan Girlsday 2018 doen ruim 11.000 meisjes (van 10 tot 15 jaar) mee, bij zo’n 350 bedrijven in bèta, techniek en ICT. Bij Noorderpoort in Groningen zullen ruim 120 meisjes van het voortgezet onderwijs uit de regio komen proeven van techniek.

Bekijk een trailer van Girlsday 2016:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven