Megacontract VDL en DAF Trucks • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Megacontract VDL en DAF Trucks

Directeur Inkoop Jos Smetsers van DAF Trucks (links) en president-directeur Willem van der Leegte van VDL Groep (rechts) bekrachtigen de nieuwe samenwerkingsovereenkomst (foto VDL).

VDL Groep en DAF Trucks hebben een nieuw 5-jaren contract afgesloten. VDL gaat onder meer een assemblagelijn moderniseren evenals componenten toeleveren die in de cabines van de trucks van DAF worden verwerkt. Ook de gezamenlijk ontwikkelde e-truck maakt onderdeel uit van de nieuwe overeenkomst. De waarde van het contract is niet bekendgemaakt.

Met het nieuwe contract wordt de samenwerking tussen de beide Eindhovense technologiebedrijven geïntensiveerd.

In het contract is opgenomen dat VDL Steelweld in Breda de komende jaren de modernisering van de assemblagelijn in de cabinefabriek van DAF in het Belgische Westerlo voor zijn rekening zal nemen.

VDL Parree in Sevenum, specialist in hoogwaardig en technisch kunststofspuitgieten, gaat delen voor het interieur van de trucks van DAF toeleveren. Het gaat onder meer om kunststof onderdelen van de cabine.

VDL TIM Hapert, gespecialiseerd in verspanende bewerkingen, gaat een multifunctionele steun voor het chassis van DAF leveren.

Onderdelen

De samenwerking tussen VDL en DAF Trucks bestaat al sinds 1953. Aanvankelijk worden vooral geperste stalen componenten, puntlaswerk en regulier laswerk aan DAF toegeleverd.

In de loop der jaren is het portfolio verder uitgebreid. VDL produceert diverse onderdelen voor de vrachtwagens van DAF, zoals motorsteunen, kabelgeleidingen, accubakken, steunen voor de assen en buisgeleiders voor uitlaten.

Op zijn beurt levert DAF 11- en 13-liter motoren en assen toe voor bussen en touringcars van VDL. Het nieuwe contract gaat uit van de stijgende productie-aantallen van DAF en de expansie van VDL Bus.

Elektrische aandrijflijn 

Onderdeel van het contract zijn ook de onderlinge afspraken met betrekking tot de productie van vrachtwagens met elektrische aandrijflijn.

Vorig jaar presenteerden DAF en VDL gezamenlijk de DAF CF Electric. Op basis van uitgebreide veldtests – waarvan de eerste onlangs is gestart – zal de volledige elektrische DAF CF in productie worden genomen, zodra de markt daar ook klaar voor is.

Nieuw trainingscentrum

Tegelijk heeft De DAF Academy Nederland op de Automotive Campus in Helmond sinds kort de beschikking over een nieuwe en moderne trainingslocatie. Dat meldt AT Aandrijftechniek.

Het centrum is gerealiseerd door Fontys Hogescholen voor Automotive Engineering. Dankzij state-of-the-art technologie en aanverwante (test-) faciliteiten kunnen-DAF trainingen hier optimaal worden verzorgd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven