Mega-stijging Duitse machinebouw • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Mega-stijging Duitse machinebouw

In het eerste kwartaal van 2011 is de orderintake van de Duitse metaalbewerkings-machinebouw met een factor drie toegenomen. In vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder stegen de bestellingen met 130 procent, zowel in het binnen- als het buitenland.

De orders uit Duitsland stegen met 127 procent, vanuit het buitenland steeg de aanvraag met 132 procent. “De branche is veel sneller en sterker gestegen dan in de herfst verwacht werd,” vertelt Dr. Wilfried Schäfer, Directeur van de VDW (Verein Deutscher Werkzeugmaschinenfabriken) in Frankfurt am Main (D). “Dat laat zich ook fors terugzien in de omzet, die in het eerste kwartaal met zo’n 45 procent is gegroeid. Met dit soort groeiwaardes komen we in de buurt van de economische toptijden van 2007 en 2008, qua omzet ontbreken nog maar enkele tienden procenten van het topniveau in 2008.”

 

VDW355bericht

Het gaat gelukkig weer goed met de Duitse metaalbewerkingsmachinebouw (bron: VDW)

 

Deze goede ontwikkeling is ook terug te zien in de capaciteitbezetting. Deze ligt met 93,8 procent in april van dit jaar bijna op het niveau van 2008. Ook de gemiddelde orderportefeuille is gevuld met 8,7 maanden werk. Ook dit is een waarde die terug doet denken aan topjaar 2008. Het aantal mensen werkzaam in de Duitse metaalbewerkingsmachinebouw is met 64.100 arbeiders nagenoeg gelijk met vorig jaar.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven