Meertandenfrees Feed Jet verspaant veel • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Meertandenfrees Feed Jet verspaant veel

Hagro heeft onlangs laten zien wat het effect is van een meertandenfrees op de verspaningsproductiviteit. Bij het vlakfrezen van aluminium spuiten de spanen weg. ‘’ Hoe meer tanden, hoe meer voeding”.

De Feed Jet is een meertandenfrees, een meskopfrees, bedoeld voor het met een hoge productiviteit vlakfrezen van aluminium of kunststof-werkstukken. Tijdens een demo onlang bij DMG in Veenendaal werd een Feed Jet met een diameter van 63 mm met zes tanden, met PKD wisselplaten (type 012) ingezet voor het verspanen van aluminium (kwaliteit 51 St).

 

Bewerken met 13 m/min

Op een freesdraaimachine met 24 kW op de hoofdspil werd een voorbewerking uitgevoerd met een freesbreedte van 50 mm en een -diepte van 1 mm. Met 12.000 omwentelingen van de spil bedroeg de snijsnelheid 2400 m/min. De aanzet van 0,17 mm per tand resulteerde in de hoge bewerkingssnelheid van 13 m/min.

 

315 mm  met 50 tanden.

Technisch adviseur Henk Smits van Hagro Precisie laat weten dat LMT-Kieninger deze bijzondere frees in een groot aantal uitvoeringen kan leveren: vanaf 50 mm met vijf tanden, 63 mm met acht, 80 mm met tien tanden enzovoort tot écht enorme frezen van 160 mm met 22 tanden of zelfs speciale vlakgereedschappen van 315 mm  met 50 tanden.

 

Lees in Metaal Magazine meer over deze bijzondere frees, vraag proefabonnement aan.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven