Meerspillig vijf-assig simultaan bij SW-Emag • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Meerspillig vijf-assig simultaan bij SW-Emag

De nieuwe bewerkingscentra BA 322 en BA 342 van SW (Schwäbische Werkzeug-maschinen) zijn machines met twee respectievelijk vier vaste parallelle hoofdspillen. Bijzonder aan deze machines is dat ze meerspillig vijf-assig simultaan kunnen bewerken.

Zo heeft de SW-Emag BA 342 een dubbele zwenktafel met elk vier aangedreven draaiassen met torquemotoren. Deze zijn alle vier naast elkaar ingebouwd in de zwenktafel. Met een spilafstand van 150 mm en een bewerkingsruimte van 150 mm (X), 450 mm (Y) en 375 mm (Z) zijn deze machines speciaal ontworpen voor het snel en efficiënt produceren van kleine onderdelen in grote series, bijvoorbeeld voor de automobielindustrie.

 

SW Emag BA 342

Vier opspanningnen naast elkaar, aangedreven door torquemotoren en ingebouwd in een zwenktafel maken meerspillig vijf-assig simultane bewerking mogelijk (foto: SW-Emag) 

 

De nieuwe machines zijn ook geschikt voor het bewerken van de moeilijkere verspaanbare materialen zoals titaan, hooggelegeerde staalsoorten en legeringen met nikkel. Daarom hebben de spindels een maximaal draaimoment van 80 Nm en toerentallen tot maximaal 40.000 omw./min. Dankzij aandrijvingen in combinatie met stijve kogelomloopspillen in de aanzet-assen zijn de machines ook geschikt voor HSC bewerking. Er is plaats voor in totaal 4 x 30 gereedschappen. SW is onderdeel van de Emag Group en wordt in Nederland vertegenwoordigd door Oude Reimer in Hilversum.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven