Meer tapversies voor rvs • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Meer tapversies voor rvs

De Garant Master Tap Inox is nu in meer versies verkrijgbaar (foto: Hoffmann).

De Hoffmann Group heeft haar productfamilie Garant Master Tap uitgebreid met hoogrendementtappen voor proceszeker draadsnijden in rvs en hooggelegeerde staalsoorten. De Garant Master Tap Inox is nu beschikbaar voor draaddiameters van M1,6 tot M24.

De Garant Master Tap Inox is geschikt voor de productie van doorlopende en blinde gaten met een tolerantie van 6GX. Zoals alle gereedschappen uit de Garant Master Tap-productfamilie, biedt ook deze proceszekerheid, prestaties en duurzaamheid.

“Een speciale snijkantgeometrie zorgt namelijk voor gelijkmatig gedraaide spanen, die dankzij verbeterde spaanruimtes doelgericht worden afgevoerd. Speciaal ontworpen tandruggen knippen de spanen af en maken de spaanwortels glad zonder hinderlijke spanen”, aldus Hoffmann.

‘Geen uitbraak, gelijkmatig slijtageverloop’

De snijkanten van de Garant Master Tap Inox zijn tevens afgerond voor een proceszekere schroefdraadbewerking in rvs en hooggelegeerd staal. Hierdoor breken ze niet uit en vertoont het gereedschap een gelijkmatig slijtageverloop.

Een slijtvast HSS-E-PM snijmateriaal en een wrijvingsarme TiAlN multilayer-coating beschermen tegen vroegtijdige slijtage. De gereedschappen voldoen aan de standaarden UNC en UNF No.2 tot 1″.

Met deze uitbreiding staan nu nog meer gereedschappen ter beschikking van de professionele gebruikers, “voor de proceszekere schroefdraadbewerking in roest- en zuurbestendige staalsoorten”.

Gebruikers die vaak extra materialen willen verspanen, zoals staal, aluminium, messing en gietijzer, kunnen als alternatief ook de universele tap ‘Garant Master Tap’ gebruiken.

“Deze tap behaalt zelfs bij taaie koperlegeringen nauwkeurige resultaten en maakt het veelvuldig van gereedschap wisselen overbodig.”, stelt de gereedschapsfabrikant.

Productievere hoogbewerking

De productfamilie ‘Garant Master’ is in 2015 gelanceerd door de Hoffmann Group om hoogrendementbewerkingen nog productiever te maken met krachtige en betrouwbare gereedschappen.

De productfamilie is sindsdien uitgebreid en biedt inmiddels modern hoogrendementgereedschap voor elke toepassing.

De nieuwe gereedschappen zijn verkrijgbaar via de eShop en (vanaf 1 augustus) via de nieuwe catalogus.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven