Nieuws

Meer spankracht met krachtspanhouders

Seco Tools introduceert nieuwe krachtspantanghouders voor verbeterde prestaties van gereedschappen. Ze overtreffen volgens het bedrijf hydraulische houders en krimphouders in spankracht en overbrengbaar koppel. Krachtspantanghouders leveren meer flexibiliteit en rendement voor deze freestoepassingen en zorgen ervoor dat werkplaatsen minder gereedschappen nodig hebben.

De krachtspantanghouder biedt, volgens Seco Tools, voordelen ten opzichte van standaard spantanghouder. Dit omdat het moer- en naaldlagerontwerp zorgt voor een “superieure klemkracht”, met “minimale aandraaikracht/moment in vergelijking tot het staal-op-staal-contact bij standaard spantangopnames”.

5 micron bij 3xD uitkraaglengte

Het nieuwe product levert een rondlooponnauwkeurigheid van 5 micron bij 3xD uitkraaglengte. Dankzij de directe klemtechnologie kan één Seco-opname worden gebruikt voor een cilindrische schacht van 20 mm, 32 mm, en Weldon-schachten van 20 mm.

Door het gebruik van reductiehulzen is één opname ook geschikt voor gereedschappen met een cilindrische schacht, Weldon- of Whistle Notch-schacht met een diameter van 6 mm tot 25 mm. De opnames zijn geschikt voor het klemmen van freesgereedschappen – voor ruw- en finiseertoepassingen – en ook voor boor- en tapgereedschappen.

Koeling door gereedschap

Met de optionele koelmiddelstopschroeven kunnen krachtspantanghouders worden gebruikt voor koeling door het gereedschap. Met deze Seco-opnames zijn er geen extra kosten voor extra apparatuur, zoals een krimpapparaat of specifieke hydraulische apparatuur.

Seco krachtspantanghouders zijn verkrijgbaar voor spindels HSK-A, Seco-Capto, DIN, BT en BT Taper-Face en ANSI en ANSI Taper-Face. Elke opname wordt geleverd met een hulstrekker, stopschroef (met DIN-, BT- en ANSI-connecties) en gebruiksaanwijzing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven