Meer output dankzij procesverbetering • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Meer output dankzij procesverbetering

Bij Jazo krijgen medewerkers de kans om hun idee zelf uit te voeren. Het beste idee uit 2014 was om roosters op een andere manier te lassen (foto Jazo)

Waar is mijn steeksleutel gebleven? Aan wie moet ik dat vragen? Wat doen die voorraden daar? Waarom is de sfeer zo somber? En waarom kan ik als directeur niet een paar uur weg? Hoe divers de vragen ook mogen zijn, het antwoord ligt vaak in de verbetering van het proces. Dat is geen hogere wiskunde, al is het meekrijgen van het personeel wel een lastige opgave.

Zo’n drie jaar geleden merkte Anton Bax van Bax Metaal dat het steeds moeilijker werd om producten op tijd uit de fabriek te krijgen terwijl dat toch een speerpunt was. “Het proces liep niet soepel. Er waren steeds meer interne verstoringen, plaatwerk bleek ineens nog niet gesneden, tussenvoorraden stapelden zich op”, somt Bax op. “We liepen we vast in de organisatiestructuur: de directielaag was te smal, de taakspreiding te groot.”

Premium artikel

Premiumartikelen zijn alleen toegankelijk voor abonnees van Metaalmagazine.nl.
» Ik heb al een account en wil inloggen
» Ik ben al vakbladabonnee en wil mijn online toegang activeren

Digitaal abonnee worden?

Wordt digitaal abonnee en krijg onbeperkt toegang tot het exclusieve deel van Metaal Magazine. Ook kun je voortaan het Metaal Magazine online lezen.

Direct abonneren

Wist je dat je Metaal Magazine in de webshop kunt aanschaffen? Webshop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven