Doe mee aan Additive Manufacturing Challenge • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Doe mee aan Additive Manufacturing Challenge

Additive Industries daagt studenten en professionals uit om een bestaand onderdeel of product te herontwerpen voor 3D-printen. Zij kunnen meedoen aan de Additive World Design for Additive Manufacturing Challenge.

Industrieel 3D-metaalprinten of additive manufacturing wordt steeds populairder. In de ruimtevaart worden brandstof nozzles geprint door GE Aviation. Siemens print onderdelen voor turbines en in de medische wereld zijn er toepassingen bij diverse implantaten.

Voor het slagen van innovatieve applicaties moet een ontwerper de mogelijkheden die de nieuwe productietechnologie biedt, optimaal benutten. Vandaar dat dit jaar voor de vierde keer een wedstrijd is uitgeschreven.

Inspireren

De challenge wordt georganiseerd om goede 3D-voorbeelden voor het voetlicht te brengen en om bedrijven ook in andere sectoren te inspireren om met nieuwe ontwerpen te komen die gebruikmaken van additive manufacturing.

Er zijn twee categorieën: voor studenten en voor professionele designers/engineers. Het gaat om een nieuw ontwerp van een onderdeel van een machine of product dat nu nog met conventionele technologie wordt geproduceerd. Het nieuwe ontwerp moet optimaal gebruikmaken van de mogelijkheden van 3D-printen.

De winnaar wordt gekozen uit zes finalisten op 14 maart 2018 in Eindhoven, tijdens de Additive World Conference. Studenten en professionals kunnen hun ontwerp nog tot 1 februari 2018 inzenden.

Bekijk de finalisten van vorig jaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven