Medewerkers: meer vrouwen in technologische industrie nodig • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Medewerkers: meer vrouwen in technologische industrie nodig

Er moeten meer vrouwen in de technologische industrie komen. Zij bieden namelijk toegevoegde waarde op het gebied van sfeer, inzichten, invalshoeken, samenwerking, innovatie, productiviteit en betere bedrijfsresultaten. Ook zijn vrouwen beter in het uitvoeren van zeer specifieke fijne motorieke taken. Dat stellen werkenden in de sector, blijkt uit het onderzoek ‘Meer vrouwen interesseren en behouden voor de Metalektro’, dat Berenschot heeft gehouden. De mensen die werken in de sector onderkennen dus zelf ook het belang en de toegevoegde waarde van vrouwen in de technologische industrie.

Het aandeel vrouwen in de sector in een technisch beroep is momenteel in Nederland slechts 14%, aldus Monique van Haasteren, projectmanager diversiteit en inclusie bij FME.

Dat betekent dat nog heel wat moet gebeuren om de ambitie van 30% vrouwen in technische beroepen in 2030, samen waar te maken, geeft ze aan op Internationale Vrouwendag.

‘Vrouwen positiever over het werk’

Vrouwen beoordelen in het onderzoek, net als mannen, hun werk in de sector als zeer positief met betrekking tot zingeving van het werk. Ze geven hun werkzaamheden het rapportcijfer 8.

Op het gebied van salaris, werk-privé balans en innovativiteit van de sector geven de vrouwen zelfs een hogere waardering dan de mannen. Ook vinden de vrouwen het werk in de sector veel minder zwaar en vies dan de mannen.

Het onderzoek naar de positie van vrouwen in de sector is in het najaar van 2022 uitgevoerd in opdracht van FME en vakbonden.

‘Kansen voor werkgevers’

“Deze positieve bevindingen bieden kansen voor werkgevers voor het aantrekken en behouden van vrouwelijke medewerkers voor de Nederlandse technologische industrie”, aldus Van Haasteren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven