Nieuws
DMG Mori in Pfronten was vorige maand het toneel van het jaarlijkse Open House.

Bij DMG Mori in het Zuid-Duitse Pfronten is eind vorige week een bevestigd geval van het coronavirus vastgesteld. Het bedrijf heeft direct na het bekend worden hiervan besloten de productievestiging en de andere DMG Mori bedrijven op de locatie in Pfronten tot zeker 4 maart te sluiten.

Van 11 tot en met 15 februari heeft het bedrijf in Pfronten het Open House gehouden, dat zo’n duizenden internationale bezoekers trok.

Na het Open House

“De getroffen werknemer bevond zich pas ná het Open Huis in een risicogebied en heeft daar waarschijnlijk de ziekte opgelopen”, aldus DMG Mori. “De bezoekers van het Open House in Pfronten hoeven zich dus geen zorgen te maken.” Het is het bedrijf ook niet bekend dat klanten of bezoekers ziek zijn geworden.

De getroffen medewerker zou na het Open Huis op vakantie in Italië zijn geweest en is na thuiskomst ziek geworden. Hij is volgens het bedrijf al weer herstellende.

De locatie blíjft op 4 maart de hele dag dicht. Deze maatregel neemt het bedrijf vrijwillig om de gezondheid van alle medewerkers zo maximaal mogelijk te beschermen en het risico op infectie bij de locatie uit te sluiten.

Alle medewerkers die in direct contact met de zieke man stonden, zijn getest op het coronavirus. De complete resultaten worden op 4 maart verwacht.

Beschermende maatregelen

DMG Mori geeft aan de afgelopen weken diverse beschermende maatregelen tegen het coronavirus te hebben genomen, waaronder uitgebreide hygiënemaatregelen en uitgebreide, continu bijgewerkte personeelsinformatie door de Raad van Bestuur.

Verder worden reisvergunningen alleen in uitzonderlijke gevallen afgegeven en vinden vergaderingen alleen plaats via video- en telefonische conference-calls.

Deelname aan beurzen ‘selectief’

Ook deelname aan beurzen zal door de huidige situatie slechts selectief plaatsvinden, stelt het bedrijf.

De locatie in Pfronten wordt professioneel gereinigd en gaat naar verwachting donderdag 5 maart weer open.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven