Mazak zet negen machines in netwerk op open huis • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Mazak zet negen machines in netwerk op open huis

Tijdens het open huis presenteert Mazak de voordelen van het iSmart Factory pakket waarmee tijdens het open huis negen machine gemonitord kunnen worden (foto: Tim Wentink)

Deze week organiseert Mazak een Open Huis in Leuven (B). De redactie van Metaal Magazine bracht een bezoek aan de machinebouwer. Naast diverse nieuwtjes op machinegebied behoorde iSmart Factory tot een van de hoogtepunten tijdens het open huis.

Gedurende het open huis waren negen machines aangesloten op een netwerk. Op diverse computerschermen konden bezoekers de voordelen bekijken van het iSmart Factory pakket. Met iSmart Factory heeft Mazak een oplossing ontwikkeld voor moderne productietechnieken die moeten zorgen voor een hoger rendement, meer flexibiliteit en meer efficiëntie, volledig in het kader van Industrie 4.0. Het pakket geeft een volledig overzicht van alle machines in het netwerk.

MT-Connect

Zo kan met de monitoringssoftware MT-Connect belangrijke data uit alle machines overzichtelijk worden weergegeven. MT-Connect is een webbased standaard software die data in XML-formaat (universele standaard) exporteert. Gebruikers kunnen zien welke programma’s er draaien, wie de operator op dat moment is of was, of de machine draait of in storing is, etc. De data kan in een rapport worden vastgelegd zodat snel bekeken kan worden waar bijvoorbeeld het productieproces efficiënter ingericht kan worden door veelvoorkomende storingen te verhelpen.

Naast MT-Connect bestaat het iSmart Factory pakket uit nog meer oplossingen, zoals Smooth CAM RS, Scheduler, Tool Management en PMC. In een uitgebreider artikel in Metaal Magazine nummer 1 2017 leest u meer over het open huis van Mazak. Het open huis is nog tot 1 december 21:00 uur te bezoeken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven