Mazak opent nieuw European Technology Center • Metaal Magazine
Nieuws

Yamazaki Mazak opent een nieuwe vestiging voor zijn Europese laseractiviteiten in Cerro Maggiore, nabij Milaan, Italië. Ter gelegenheid van de opening van het European Technology Center (ECT) Laser organiseert Mazak van 26 tot 28 mei een Open Huis.

Tijdens het Open Huis kunnen klanten onder één dak een uitgebreide selectie uit het gamma lasersnijmachines van Mazak bekijken. Waaronder twee nieuwe machines: de Optiplex 3015 NEO S-15 en de FG-220.

De nieuwe faciliteit van 800 m2 beschikt over een grote showroom waar een selectie van de lasersnijmachines van het bedrijf in werking te zien is. Het pand heeft ook een cleanroom, voor onderhoudswerkzaamheden aan kwetsbare optische componenten zoals snijkoppen en andere technologische oplossingen met betrekking tot lasersnijmachines.

Het ECT omvat tevens een stikstofgenerator die, samen met een gasmenger, de ingenieurs van Mazak in staat stelt nieuwe snijtechnologieën en -processen te ontwikkelen. Het grote vloeroppervlakte kan volgens het bedrijf “een complete line-up van machines herbergen om technische opleidingen te versterken met hands-on ervaringen”.

Beam Shaping Mode

De Optiplex 3015 NEO S-15 is een 2D fiberlasersnijmachine die is uitgerust met de Beam Shaping Mode technologie voor een betere controle van de straalvorm en diameter. Een nieuwe MCT3 snijkop en een nieuw Mazatrol Smooth Lx CNC-besturingssysteem zorgen voor optimale prestaties op een breed scala van materialen, zowel in snelheid als kwaliteit.

Grote toegangsdeuren vooraan en opzij, een verstelbaar bedieningspaneel en een gemakkelijke toegankelijkheid tot het werkstuk maken dat deze machine een goede keuze is voor veelzijdige bewerkingen.

Meerder productieprocessen

De FG-220 is Mazak’s nieuwste faserlasermachine voor het snijden van ronde, vierkante, rechthoekige en open profielen (I, L, en H) structuurmaterialen. De integratie van meerdere productieprocessen in één enkele machine betekent kortere insteltijden, kortere doorlooptijden, minder operators en minder benodigde vloerruimte.

Vier onafhankelijke roterende klauwplaten voorkomen dat het materiaal vervormt en zorgen zo voor maximale precisie, zelfs bij het werken met complexe contouren. Al met al zorgt de FG-220 voor een gestroomlijnd productieproces.

Bewerkingsmachines

De Optiplex 3015 Nexus Fiber 6 kW en de Optiplex 3015 Fiber III 10 kW met CST Automation technologie zijn eveneens te zien.

Naast een reeks laseroplossingen kunnen bezoekers van het nieuwe ETC Laser ook kennismaken met een verscheidenheid aan Mazak-bewerkingsmachines. Het gaat onder meer om modellen uit de Integrex-reeks van Multi-Tasking machines, de nieuwe Variaxis C-600, het simultaan 5-assig verticaal bewerkingscentrum en het QTE-200M-draaicenrtrum op instapniveau.

European Technology Center

“We kijken ernaar uit om laserklanten uit heel Europa in onze nieuwe faciliteit te verwelkomen”, zegt Gaetano Lo Guzzo, director Laser Business Europe bij Yamazaki Mazak.

Het ECT zal niet alleen fungeren als demonstratieruimte, maar ook een rol spelen in de totale operationele levensduur van veel Mazak-lasermachines – van engineering van toepassingen en ondersteuning na verkoop tot de reparatie en het onderhoud van kritieke componenten, stelt hij.

“Bovendien is er een snel groeiend klantenbestand dat gebruikmaakt van zowel Mazak laserbewerkingsmachines als Mazak-bewerkingsmachines. Het hebben van een moderne faciliteit met technische expertise in beide disciplines is dan ook van belang voor veel Europese fabrikanten.”

European Part Center

Naast de voordelen van de nieuwe faciliteit krijgen gebruikers van lasersnijmachines van Mazak ook toegang tot het European Parts Center in het Belgische Leuven.

Dit magazijn kan 20.000 onderdelen per maand en 365 dagen per jaar verwerken en kan 97% van de reserveonderdelen voor alle Mazak-machines binnen 24 uur in heel Europa leveren.

Lees ook:

Meer informatie over het Open Huis

Mazak opent eigen vestiging in Roemenië (13 mei 2022)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven