Nieuws

Mazak Open House: high mix, low volume

De eerste dag van het Mazak Open House was al aardig druk. Het bedrijf heeft in totaal 600 aanmeldingen binnengekregen om ook vandaag en morgen nog langs te kunnen komen op de locatie van Yamazaki Mazak Europe in het Belgische Leuven. Diverse partners van Mazak laten eveneens producten en diensten zien.

Thema van dit Open House is flexibel produceren en automatiseren. Zo laat Yamazaki Mazak Europe onder meer zien welke oplossingen er zijn om te kunnen voldoen aan de vraag uit de markt naar producten in een high mix en low volume. De twee belangrijkste Mazak-primeurs voor de Benelux zijn de HCR-5000S vijfasser en de Optiplex 3015 DDL fiberlaser.

Optiplex 3015 DDL

De Optiplex 3015 DDL (direct diode laser) is de eerste in eigen huis ontwikkelde 4 kW fiberlaser, die qua snijkwaliteit richting CO2-laser gaat, terwijl het metaal veel minder last ondervindt van warmte. Dat maakt dat de DDL geavanceerd werk aankan (zie foto) en ook goed door dikker staal kan snijden.

HCR-5000S

De HCR-5000S komt rechtstreeks van de EMO. Het is een nieuwe horizontale vijfasser met een C-as die 360° kan zwenken. Dat maakt hem flexibel  bij bewerkingen: zo nodig kan het werkstuk zelfs op zijn kop worden gepositioneerd. De machine heeft een hoofdspil die zeer snel kan accelereren en een interferentiearme verspaning.

Will-Fill

Will-Fill is een Vlaams bedrijf dat met automated metalworking fluid control de kwaliteit en het peil van de emulsie die nodig is bij verspaning in de gaten houdt.

Te weinig emulsie of een verkeerde concentratie van het water-oliemengsel (waardoor bijvoorbeeld de pH-waarde niet meer juist is)  zorgt voor een verminderde werking van de machines.

De compacte Will-Fill is een add-on die ook per e-mail waarschuwt wanneer de kwaliteit of het peil te zeer afwijkt.

Robojob

Robojob toont de Tower die ook op de EMO stond (links op de foto) gecombineerd met een robot die ook de klauwplaten kan wisselen, waardoor snel van opspanning te wisselen is.

Hierdoor kan onbemand kleine series in een grote diversiteit worden gedraaid. Er is één plek voor be- en ontladen en de opening van de machine blijft vrij voor productie. Robojob levert in de vorm van bouwstenen die ook los verkrijgbaar zijn.

De Tower die in Leuven staat heeft plaats voor twintig laden die per lade maximaal 250 kg aankunnen. In totaal dus 5000 kg. Er staat een Fanuc-robot bij voor 35 kg, maar er kan ook een exemplaar voor 50, 70 of 100 kg bij.

Partners

Ook bedrijven als Produsoft-Radan, Halter CNC, Kennametal, Haimer, BMO Automation, Remmert  en Tooling Technics laten zien welke producten en diensten zij bieden om flexibel te kunnen produceren en automatiseren voor een sterk wisselende mix aan kleine series.

Mazak Open House is nog tot en met donderdag 30 november.
Meer info

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven