Ga naar hoofdinhoud

Mazak met lineaire motoren en direct drives

Yamazaki Mazak komt in maart met een aantal machines naar de Techni-Show 2010: de Hyper Variaxis met een nieuw design, een Integrex met een grote Y-slag, de VTC-freesbank met een B-as en de nieuwe generatie Ouick Turn draaibanken met een groen karakter.

De Hyper Variaxis van Yamazaki Mazak is een vijfassige bewerkingscentrum aangedreven op X,Y en Z-as door lineaire motoren en op A en C-as door ‘direct-drive motoren’. Andere kenmerken zijn nauwkeurigheid en een krachtige spil.

 

Yamazaki Mazak Hyper Variaxis EMO Milano 2009

De nieuwe Hyper Variaxis die Mazak vorig najaar voorgesteld heeft tijdens de EMO Milano 2009 komt nu ook naar de Techni-Show in Utrecht (foto: Paul Quaedvlieg, zie ook de video van de EMO Milano 2009 onder dit bericht)

 

Grote Y-slag

De Integrex i-150 is een vervolg op de reeds meer dan twintig jaar lange ervaring van Mazak in  ‘Multitasking’ (compleetbewerken).De voornaamste kenmerken van deze machine zijn de grote Y-slag van 200 mm ondanks een vloeroppervlak van  maar 5,5 m2.

 

Onder een hoek

De nieuwe VTC-800/30SR is een verticale freesbank met een X-Y-Z beweging vanuit de kolom. Deze machine heeft volgens Mazak een breed bewerkingsgebied met een minimum aan gereedschapinterferenties, een hoge snelheid van gereedschapwissel en positionering voor aanzienlijke productie verbetering. De VTC-800/30 SR kan meervlaks en vijfassig simultaan onder een hoek werken. Deze machine onderscheidt zich door zijn eenvoudig bediening. Enkele technische gegevens: tafel 3500 mm x 820 mm, slag (X / Y / Z / B / C) ; 3000 / 800 / 720 / ± 110º / 360º, pos. 0.0001º , ijlgang ( X / Y / Z ) is 50000 mm/min, spindel (50% ED) met 18.000 toeren/min en 35 kW, magazijn  met 30 (optioneel 48) gereedschappen en optioneel een NC-draaitafel van 500 mm.

 

Groen karakter

De nieuwe generatie Quick Turn Smart (200 , 300 en 350) is ontworpen om de operator nog efficiënter en goedkoper te laten produceren.De nieuwe Mazatrol Smart sturing garandeert volgens Mazak een nog snellere progammatie. Andere interessante nieuwtjes aan deze machine zijn ondermeer de verhoogde nauwkeurigheid (Intelligent Thermal Shield) en het groene karakter (lager energieverbruik). In ons land heeft Mazak een vestiging in Houten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven