Mazak met 22 machines naar EMO Milano 2015 • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Mazak met 22 machines naar EMO Milano 2015

De presentatie van de Smooth besturing van Mazak vorig jaar op de Jimtof in Tokio (foto: Tim Wentink)

In een video laat machinebouwer Yamazaki Mazak  zien welke machines tijdens de EMO Milano 2015 in Italië geëxposeerd worden. Mazak heeft een stand in hal 7. Vanzelfsprekend krijgt de Smooth CNC-besturing, vorig jaar al gedemonstreerd tijdens de IMTS in Chicago en de Jimtof in Tokio nu ook in Europa veel aandacht. 

Lees hier een bericht over de Smooth besturing die we eerder op onze site gepubliceerd hebben. Voor de bezoekers van de EMO Milano 2015 is het ook interessant om met de mensen van Yamazaki Mazak van gedachten te wisselen over de hybride machine die Mazak vorig jaar voorgesteld heeft voor compleetbewerken in combinatie met additive manufacturing. Een andere innovatieve technologie van Mazak is het wrijvingsroerlassen. Deze lastechniek is vorig jaar tijdens de EuroBlech 2014 in Hannover gedemonstreerd. In ons land heeft Mazak een vestiging in Houten en in België in Leuven. Onlangs heeft Mazak in Leuven het European Parts Center (EPC) geopend. Het EPC is een 4.600 vierkante meter groot magazijn met een opslagcapaciteit van 35.000 onderdelen. Het geautomatiseerde magazijn zorgt ervoor dat er nu tot 20.000 onderdelen per maand verstuurd kunnen worden. 97,4% van deze onderdelen worden binnen 24 uur naar de klant verstuurd. Met dit magazijn en de grote deelname aan de EMO Milano 2015 onderstreept Yamazaki Mazak de aanwezigheid op en het belang van de Europese markt. Hieronder de video over de deelname aan de EMO Milano 2015:

 

https://www.youtube.com/watch?v=OJWTU6WkjAE

Compleetbewerken

Tijdens grote beurzen als de EMO zet Mazak ook altijd de focus op het compleetbewerken met Integrex machines. Lees hier over een recente levering aan De Eendracht in Rotterdam. Hier verspaant een Integrex i-100S draaifreescentrum.

Werkstuk dat door middel van compleetbewerken is vervaardigd op een Integrex machine van machine. Dit deel is getoond op een AMB in Stuttgart (D) (foto: Reinold Tomberg)
Werkstuk dat door middel van compleetbewerken is vervaardigd op een Integrex machine van machine. Dit deel is getoond op een AMB in Stuttgart (D) (foto: Reinold Tomberg)

Bekijk hieronder een video over Smooth naar aanleiding van de IMTS 2014:

De video hieronder toont de productiefaciliteiten van Mazak in Japan:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven