Mazak Integrex voor Heerbaart • Metaal Magazine
Nieuws

Mazak Integrex voor Heerbaart

Machinefabriek Heerbaart uit Hengelo heeft het machinepark uitgebreid met de Mazak Integrex e-670HS. Deze draaifreesmachine van Yamazaki Mazak betekent voor het bedrijf niet alleen een capaciteitsuitbreiding, maar ook een efficiencyslag en een verdere moderniseringsslag.

Dat is mogelijk omdat alle operaties uitgevoerd kunnen worden in één set-up, inclusief draaien, frezen, kotteren en boren, zonder het werkstuk te hoeven verplaatsen naar andere machines.

De Integrex e-670H is uitgerust met een krachtige 45 kW draaispil en een 10000 tpm freespil, en is ideeal voor zware, extra grote werkstukken. Deze draaifreesmachine is in staat om zowel zwaar als dynamisch te verspanen en complexe werkstukken met een hoge nauwkeurigheid, inclusief volledige 5-assige operaties over een range van moeilijk te verspanen materialen te bewerken.

Grote Y-as

Een van de troeven van de machine is zijn grote Y-as ( 670 mm). Verder heeft de machine een  zwaaidiameter van 1070 mm , 4 meter tussen de centers en 7000 kg werkstukgewicht  (inclusief opspanning). The e-670H is uitgerust met een gereedschapsmagazijn van 120 gereedschappen om een brede range van applicaties en complexe werkstukken mogelijk te maken.

Dankzij het volledig automatische NC-tegenpunt met optioneel een brede range aan brillen, is de machine ideaal geschikt om lange, complexe werkstukken zoals grote kleppen (olie en gasindustrie), landingsgestellen (lucht- en ruimtevaart) en nokkenassen (hernieuwbare energie sector) te vervaardigen.

Long boring bar stocker

Om de veelzijdigheid te verhogen, is de E-670H uitgerust met een ‘long boring bar stocker (LBB)’. De LBB kan 3 gereedschappen van 1500 mm lengte en diameter 120 mm opslaan.

De range van applicaties is verder uitgebreid met een Star-gereedschapshoudersysteem voor speciale gereedschappen, zoals lange hoekfreeshouders, lange boorhouders en speciale freeshouders. Het gereedschapshoudersysteem gebruikt een 4 punts-klemsysteem op de freesspil om de stabiliteit te vergroten.

Snelle programmering

De Integrex e-670H biedt volgens het bedrijf een ongeëvenaard gemak en snelheid van programmering. Dit dankzij Mazak’s SmoothX, de snelste CNC in de wereld. Smooth CNC bevat ook een aantal applicaties om de gebruikers te ondersteunen, inclusief Smooth API (Application Programming Interface), die de connectiviteit verbetert tussen de Smooth CNC en niet- Mazak software, zoals robotapplicaties en meetsoftware.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven