Mazak heeft EPC in Leuven (B) officieel geopend • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Mazak heeft EPC in Leuven (B) officieel geopend

Mazak heeft officieel het European Parts Center (EPC) geopend. Maandelijks worden vanuit hier 20.000 onderdelen verstuurd (foto: Tim Wentink)

Mazak heeft gisteren officieel het European Parts Center (EPC) in Leuven (B) geopend. Het EPC bestaat nu uit een 4,600 mmagazijn met een opslagcapaciteit van 35.000 onderdelen. Het geautomatiseerde magazijn zorgt ervoor dat er nu tot 20.000 onderdelen per maand verstuurd kunnen worden. 97,4% van deze onderdelen worden binnen 24 uur naar de klant verstuurd.

Takashi Yamazaki , vice president bij Mazak, vertelde tijdens de officiële opening dat het snel kunnen leveren van reserve-onderdelen een belangrijk onderdeel is van de service naar de klant. Dit betekent dat het EPC niet alleen onderdelen van machines die momenteel geproduceerd worden in opslag heeft, maar ook onderdelen van machines die ouder zijn dan 30 jaar.

EPC

Het EPC-magazijn is volledig geautomatiseerd en bestaat uit een laadsysteem voor kleine onderdelen en een kraansysteem voor medium tot grote onderdelen met een massa tot 3.000 kg. Het volledige systeem is geïntegreerd in een netwerk met een ordersysteem en de mogelijkheid om real-time een overzicht van de voorraad te geven. In 2022 wil Mazak het Parts Center nogmaals vergroten naar een totaaloppervlak van 5,528m2. Met deze uitbreiding kan Mazak de hoeveelheid onderdelen in het magazijn nog eens verdubbelen. Bovendien streeft Mazak erna om in de toekomst 98% van de orders binnen 24 uur naar de klant te versturen.

In het logistieke centrum van het EPC worden onderdelen binnen gebracht en worden orders klaar gemaakt voor verzending (foto: Tim Wentink)
In het logistieke centrum van het EPC worden onderdelen binnen gebracht en worden orders klaar gemaakt voor verzending (foto: Tim Wentink)

Geïnteresseerden kunnen nog t.e.m. vrijdag 27 maart het open huis van het European Parts Centre in Leuven bezoeken. Tijdens het open huis wordt in het Technology Center tevens de nieuwe Mazarol SmoothX CNC-besturing aan het publiek voorgesteld.

Bekijk hier meer foto’s van het EPC en het Technology Center van Mazak in Leuven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven