Mazak breidt opslag uit in Leuven • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Mazak breidt opslag uit in Leuven

Yamazaki Mazak heeft onlangs een ‘groundbreaking’-ceremonie verricht in Leuven (B) voor een nieuw, volledig geautomatiseerd magazijn. Tezamen met het reeds bestaande magazijn resulteert dit in een effectief totaal van 4.600 vierkante meter opslagruimte.

Het Europese Parts Center van Yamazaki Mazak in Leuven levert reservedelen rechtstreeks aan bij alle klanten van Mazak in Europa.  Dankzij een ‘part codering’-systeem kan 97% van alle reservedelen nog dezelfde dag vanuit Leuven verzonden worden. Elke bestelling tot 20.00 uur kan uitgestuurd worden voor levering diezelfde dag of de volgende. De 24/7-support garandeert bovendien dat klanten ook na 20.00 uur en in het weekend geholpen worden. Het Europese Parts Center wordt ondersteund door het World Parts Center in Japan, dat meer dan 50.000 verschillende machinedelen in voorraad heeft voor meer dan 1.500 verschillende Mazak machinemodellen.

 

Groundbreaking Yamazaki Mazak Leuven

De ceremonie waarbij in Leuven de eerste schop de grond inging voor de uitbreiding van de opslagcapaciteit (foto: Yamazaki Mazak)

 

Groei

De omzet en nodige opslagcapaciteit van Yamazaki Mazak groeien elk jaar. Yamazaki Mazak verwacht dat beide de volgende vijftien jaar zullen verdubbelen. Om de goede leverprestatie van 97% in de toekomst te garanderen, en zelfs verder te verhogen, investeert Yamazaki Mazak daarom in een grondige vernieuwing en uitbreiding van haar Europees magazijn. Het nieuwe, volledig geautomatiseerde magazijngedeelte beslaat 2.800 vierkante meter. Kijk hieronder in de presentatie van Yamazaki Mazak hoe de opslagruimte in Leuven uitgroeit:

 

pptx bestand  Warehouse Future Pictures

 

Automatisch

De overgrote meerderheid aan reservedelen zal ondergebracht worden in het automatisch magazijn dat uit twee delen bestaat. Het eerste is een automatisch palletmagazijn met een capaciteit van 3.000 palletlocaties. Delen tot een grootte van drie europalletten kunnen hierin worden opgeslagen.  Daarnaast komt er een miniload-magazijn voor de kleinere onderdelen met een capaciteit van 70.000 locaties.  Via automatische conveyorsystemen worden de delen uit beide magazijn naar werkstations gevoerd voor order picking.  Zowel de inbound als de order picking, de verpakking en de transportverzending worden aangestuurd door dit systeem.

 

Grote delen

De grote reservedelen, groter dan drie europalletten, worden momenteel extern opgeslagen. Ook deze zullen in de toekomst door Mazak in eigen beheer genomen worden.  Dit zal gebeuren in het bestaande magazijn in de vorm van cantilever-rekken en vloeropslag.  Met behulp van barcodering zal het systeem ook dit gedeelte nauwkeurig beheren.  Alle onderdelen zullen dan op hetzelfde terrein in Leuven opgeslagen zijn. Tegen eind 2014 zal het nieuwe magazijn operationeel zijn.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven