Matec showt portaalmachine met pallets • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Matec showt portaalmachine met pallets

De Duitse machinebouwer Matec organiseert deze week op 3, 4 en 5 maart 2010 introductiedagen in de vestiging te Köngen (D). Matec zal tijdens deze dagen de nieuwe 30PP voorstellen onder spaan.

De 30PP of 40PP van Matec is een portaalmachine waarvan het machinebed als een verwisselbare pallet is uitgevoerd en met behulp van een palletwisselaar gewisseld kan worden.  Tijdens bewerkingen beweegt het machinebed over de X-as van de machine door het portaal. Zie ook de bijgevoegde uitnodiging:

Matec portaalmachine met palletwisselaar

De 30PP is een SK40-machine (of HSK 63 A). De 40 PP is een SK50-uitvoering (of HSK 100). Maximaal leverbaar vermogen bij de 40 PP is 26 kW met een maximaal draaimoment van 340 Nm (bij 40% inschakelduur) (foto: Matec)

 

Grote Z-as

Matec heeft vergelijkbare portaalmachines in het leverprogramma met een X-as 3 m tot 12 m. Opvallend is verder de grote Z-as met een bereik van 1,5 m en voor de Y-as is er een keuze uit 2,5 m, 3 m en 3,5 m. Bijgaande video laat een portaalmachine zien die Matec vorig jaar gedemonstreerd heeft in Köngen. In ons land wordt Matec vertegenwoordigd door Limas.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven