Nieuws

Master Milo vlogt over werk in carrosseriebouw

YouTube-bekendheid Master Milo gaat met vlogs jongeren enthousiast maken voor een baan in de carrosseriesector. Daarvoor slaan Master Milo, brancheorganisatie RAI CarrosserieNL en het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Carrosseriebedrijf (OOC) de handen ineen. De vlogs moeten een beter beeld van de werkzaamheden van de sector en de diverse baanmogelijkheden voor jongeren belichten.

De maakindustrie heeft een tekort aan instroom van jonge werknemers in de sector, dus ook ondernemers in de carrosserie- en trailerbouw zijn op zoek naar nieuwe medewerkers.

Het tekort aan instroom van jongeren wordt volgens RAI CarrosserieNL mede veroorzaakt doordat deze groep onvoldoende beeld heeft bij de activiteiten van de carrosserie- en trailerbouw.

RAI CarrosserieNL en OCC willen daarom met praktische YouTube-vlogs jongens en meisjes die interesse hebben in voertuigtechniek, bewust maken van wat deze sector inhoudt en van de mogelijkheden voor een toekomstige baan.

Master Milo

De organisaties gaan hiervoor samenwerken met de bekende vlogger Master Milo, op YouTube te vinden onder ‘MasterMilo82’ en ‘Werkplaatsvlog’. Master Milo laat met zijn vlogs zien hoe leuk techniek is. Met veel creativiteit en enthousiasme ontwerpt, bouwt en sleutelt hij aan motorvoertuigen.

De vlogger is razend populair onder jongeren en volwassenen van 15 tot 35 jaar. Inmiddels telt zijn YouTube-kanaal 600.000 volgers en zijn YouTube-werkplaatsvlog zo’n 100.000.

Werkplaatsvlogs 4×4

Master Milo gaat in opdracht van RAI CarrosserieNL en OOC een 4×4 ombouwen en aanpassen zodat hiermee boomstammen geladen en vervoerd kunnen worden. Hierover wordt gedurende een periode van twee weken op maandag t/m donderdag een werkplaatsvlog op YouTube geplaatst. Op vrijdag volgt het filmpje op Master Milo’s YouTube-kanaal.  

Gratis truckschaalmodel

Jongeren die meer willen weten over onder meer carrosseriebouw, carrosseriebouwbedrijven en opleidingen kunnen naar www.leerbedrijfcarrosserie.nl (een website van RAI CarrosserieNL). 

Hier is ook een gratis truckschaalmodel te bestellen. Met gelaserd plaatmateriaal kunnen jongeren, zonder gebruik van verder hulpgereedschap een carrosserie naar eigen inzicht te bouwen.

RAI CarrosserieNL

RAI CarrosserieNL behartigt de belangen van 300 bedrijven die carrosserieën, aanhangwagens- en opleggers ontwerpen, bouwen, repareren en onderhouden.

Bekijk de eerste Werkplaatsvlog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven