Ga naar hoofdinhoud

‘Massa finishing’ bij Kemet

In een draai afgewerkte producten met 'massa finishing' (foto: Kemet Europe)

Kemet Europe, actief in hoogwaardige oppervlakte-technieken, heeft haar programma uitgebreid met ‘massa finishing’. Dit is een proces voor het ontbramen, afronden of polijsten van onderdelen in een rondvibrator, meer bekend als ‘trommelpolijsten’ of ‘glijslijpen’. Zo kunnen producten in één draai worden afgewerkt.

‘Massa finishing’ is voor veel verschillende toepassingen inzetbaar, zoals het behalen van hoge materiaalafname, ontkalken, verwijderen van nog zichtbare machinale bewerkingslijnen en oppervlakte oneffenheden, vormen van radii, witmaken, reinigen, oppervlakteverbetering, super finishen en roest- en corrosiewerend maken.

Het proces van mechanisch en chemisch bewerken gebeurt in een rondvibrator. De te bewerken producten worden in de machine geplaatst, die gevuld is met een slijpmiddel. Een onbalansmotor in de rondvibrator mengt het slijpmiddel met de producten en brengt daarbij een spiraalvormige draaibeweging in de machine voort. Door het contact tussen producten en slijpmiddel ontstaat een verspanende bewerking. De machine is naar keuze uit te voeren met een separeermogelijkheid. Deze optie scheidt de producten van het schuurmiddel.

Veelzijdig

Er is en grote keuze aan slijpmiddelen, waaronder plantaardige middelen, vloeistof, poeder, pasta, kunststof, keramiek, staal. Hierdoor is een grote variëteit aan producten in verschillende materiaalsoorten te bewerken zoals ferrometalen, non-ferro metalen, halfedelmetaal legeringen, edelmetaal legeringen, RVS, kunststof, keramiek, titanium, cobalt chroom. Het kiezen van het juiste slijpmiddel is cruciaal voor het bereiken van de gewenste finish. Kemet Europe neemt voor dit belangrijke aspect van ‘massa finishing’ ook een adviserende rol in.

Voordelen

‘Massa finishing’ is in verschillende industrieën inzetbaar. Te denken valt aan muntenindustrie, automobielindustrie, luchtvaart, genees- en tandheelkunde (implantaten), horeca, mode, maakindustrie en algemene techniek.

Massa finishing kent veel voordelen zoals:
– gelijktijdige bewerking van grote hoeveelheden producten
– besparing van tijd en manuren
– handmatige bediening of automatische werking
– met in-line inbouwmogelijkheid in productieproces
– onderhoudsvriendelijk door afgedichte lagers
– voorzien van zeer slijtvaste polyurethaan voering voor een langere levensduur van de machine

Voor derden

Om een compleet pakket aan oppervlaktebewerkingsoplossingen te kunnen leveren, biedt Kemet Europe het massa finishing ook in onderaanneming voor derden aan. Hiertoe is hun showroom annex demonstratieruimte uitgerust met een rondvibrator. De klant kan daar testen bijwonen en het gewenste proces verder doorspreken met een specialist.

Om tegemoet te komen aan de toenemende vraag van ‘additive manufacturing’ heeft het bedrijf uit Bergen op Zoom ook CHE (Centrifugal High Energy) machines in haar gamma waarmee deze onderdelen mooi en snel zijn af te werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven