Nieuws

Markt voor machinegereedschap zit in crisis

Tijdens de algemene voorjaarsvergadering van Cecimo bleek dat de Europese machinegereedschapsector zich sinds het laatste kwartaal van 2008 in het hart van de economische crisis bevindt. De bijeenkomst bood Europese machinebouwers de gelegenheid om de invloed van de crisis te analyseren.

De sector is sterk afhankelijk van industriële productie en kapitaalsinvesteringen. Het eerste kwartaal van dit jaar liet een terugval aan nieuwe orders zien met meer dan 53% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Als gevolg van de dalende vraag, daalden de investeringen in gereedschapsmachines als één van de eerste maatregelen om kosten te besparen.

 

Marktleiderschap
Ondanks de huidige moeilijke economische situatie is Cecimo met een marktaandeel van 44% nog steeds leidend op de wereldmarkt voor gereedschapsmachines Dit marktleiderschap kan evenwel op langere termijn in gevaar komen, als Europa geen voordeel trekt van stimuleringsplannen zoals die van Aziatische en Amerikaanse concurrenten.

 

EMO

Cecimo verwacht ook goede zakelijke mogelijkheden voor de Europese machine-industrie tijdens de vakbeurs EMO, die van 5 tot 10 oktober 2009 in Milaan zal worden gehouden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven