Mark Hendrikse stopt als CEO bij NTS • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Mark Hendrikse stopt als CEO bij NTS

Marc Hendrikse (60), CEO van NTS-Group in Eindhoven, legt per 1 augustus 2020 zijn functie neer. Dat heeft hij de Raad van Commissarissen medegedeeld.

Hendrikse stond in 2005 mede aan de basis van het huidige NTS. Als directeur van Te Strake was hij een van de architecten achter de fusie met Nebato wat later NTS-Group werd. Vanaf eind 2007 is hij CEO van het bedrijf dat de afgelopen jaren sterk groeide tot een omzet van zo’n 280 miljoen eurobin 2019, onder meer door de overname van Norma in 2016,

“De komende jaren is beheersbare groei van belang voor een toeleverancier van de hightechindustrie zoals NTS”, zegt Marc Hendrikse in een toelichting op zijn vertrek. “Onze klanten groeien en verwachten dat hun leveranciers in datzelfde tempo meegroeien. Dat is niet altijd even makkelijk, omdat je dat gecontroleerd moet doen en voldoende winstgevend wilt blijven.”

‘Tijd om stokje over te dragen’

“Verdere integratie met Norma vraagt de komende twee jaar nog steeds aandacht van het management”, vervolgt hij. “Met deze groei en ontwikkelingen in het vooruitzicht, heb ik gemeend dat het nu, na 15 jaar leidinggeven aan dit prachtige bedrijf, tijd is het stokje over te dragen aan een opvolger.”

”Marc Hendrikse is leidend geweest achter de ontwikkeling van het bijzondere bedrijf NTS dat we vandaag kennen en de geheel eigen marktpositie die het heeft”, reageert Saskia van Walsum, voorzitter van de RvC van NTS.

Samenwerking tussen bedrijven

“Daarbij heeft hij veel energie gestopt in de samenwerking tussen bedrijven in de Nederlandse hightechindustrie en het wereldwijde aanzien dat de sector heeft, waarvan NTS mede heeft geprofiteerd. Marc heeft ons tijdig geïnformeerd over zijn wens zijn functie neer te leggen, om ruimte te geven aan een opvolger”, aldus Van Walsum.

NTS ontwikkelt, maakt en assembleert complexe (opto-)mechatronische systemen en modules voor grote OEM’ers. Met circa 1700 medewerkers wereldwijd, waarvan ongeveer 1050 in Nederland, is NTS een van de grotere werkgevers in de hightech sector.

‘Veel duurzaam groeipotentieel’

Met het solide commitment van de familie Wintermans als aandeelhouder van NTS ligt er een toekomst voorhanden met veel duurzaam groeipotentieel.

De opvolger van Marc zal zich kunnen concentreren op beheersbare groei, waarbij nog meer nadruk gelegd zal worden op ontwikkeling van onderscheidende en strategische klantproposities.

NTS verwacht de nieuwe CEO binnenkort bekend te kunnen maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven