Mammoet vervoert enorme modules • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Mammoet vervoert enorme modules

Het Nederlandse Mammoet heeft onlangs in het Amerikaanse Texas een zwaar transport voltooid van de grootste modules die het bedrijf tot nu toe vervoerd heeft. Het ging hierbij om modules voor de bouw van een kunststoffenfabriek op het terrein van Gulf Coast Growth Ventures (GCGV) in deze kustregio.

Dit transport omvatte enkele van de grootste onshore-modules in de industrie, die met SPMT’s werden vervoerd langs een speciale route van acht km voor zwaar transport. De speciale route heeft twee belangrijke kruisingen van wegen en is breed genoeg om er een Boeing 747 over te laten rijden.

Continue aanvoer modules

Om de grootste modules van het project succesvol te vervoeren, gebruikten teams van het zware hijs- en transportbedrijf Mammoet maar liefst acht SPMT’s met 62 aslijnen voor een enkele module (496 aslijnen in totaal).

Op het hoogtepunt van de operatie gebruikte Mammoet 1.578 aslijnen van SPMT’s om een continue aanvoer van modules naar de bouwplaats te garanderen.

Modules, onderweg naar GCGV (foto’s: Mammoet).

Wendell Johnson, Mammoet Project Manager, zegt: “Wij zijn als bedrijf blij de kans te krijgen ons materieel en onze expertise aan GCGV te leveren. Wij zijn er trots op geselecteerd te zijn als een gewaardeerd teamlid en streven ernaar om continu ons aandeel te leveren in het tot bloei brengen van deze faciliteit.”

Expertise

Mammoet’s positie als marktleider op het gebied van engineered heavy lifting stelt dit bedrijf in staat te mobiliseren vanuit ’s werelds grootste, volledig in eigendom zijnde vloot van zwaar materieel, wat betekent dat het bedrijf zijn middelen kan afstemmen op de vraag.

Mammoet kan ook een beroep doen op de expertise op het gebied van transport en zwaar hijswerk van collega’s in meer dan 140 kantoren wereldwijd. Op die manier kan Mammoet een dienst leveren met lokale kennis die wordt ondersteund door een wereldwijde team van ervaren heavy lifting-experts.

Door het bundelen van de wereldwijde middelen van meer dan zes internationale locaties, was Mammoet in staat om alle aslijnen voor de GCGV transporten te leveren. Mammoet onderhoudt wereldwijd meer dan 4.700 SPMT lijnen, afkomstig uit meer dan 140 vestigingen, waardoor het bedrijf in staat is aan elke transportbehoefte te voldoen, waar ook ter wereld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven