Makino verspaant titanium bij KMWE • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Makino verspaant titanium bij KMWE

Toeleverancier KMWE heeft een Makino a81M (foto hiermaast) in gebruik genomen. Dit is een vijfassig bewerkingscentrum dat speciaal is uitgerust voor de verspaning van grote, complexe titanium onderdelen. Ook komt er een vijfde robotcel.

KMWE gaat dat jaar onverminderd door met investeringen en uitbreidingen, voor zowel de productielocatie Precision Components als Precision Systems. In juli 2013 wordt het machinepark verder uitgebreid met een inmiddels vijfde volledig gerobotiseerde productiecel voor 24/7-productie. De robot verzorgt de handling van pallets, producten en tooling tussen twee vijfassige bewerkingscentra van het type DMG HSC105.

 

Coördinatenmeetmachine

Gezien de toenemende complexiteit en kwaliteitseisen is ook de meetcapaciteit voor grotere producten verder uitgebreid. In april is de achtste coördinatenmeetmachine van Mitutoyo geïnstalleerd. Het betreft een tweede Crysta Apex meetmachine met een meetbereik van X 1205, Y 3005 en Z 1005 mm. Het partnerschap met Mitutoyo wordt onderstreept door een bezoek van de CEO/President uit Japan aan KMWE.

 

Cleanroom

Bij Precision Systems is KMWE recentelijk gestart met de uitbreiding van de huidige cleanroom. Er wordt een extra clean room gebouwd van circa 500 vierkante meter. Hiermee zal de totale cleanroom-oppervlakte stijgen naar een bijna 1000 vierkante meter. De nieuwe cleanroom wordt uitgevoerd in klasse ISO 6, met ISO 5 werkplekken. Hiermee is KMWE klaar om de nieuwste producten, onder andere de EUV producten voor ondermeer ASML, te assembleren. Na de uitbreiding van de cleanroom zal ook de huidige cleanroom worden geüpgraded naar de nieuwe zuiveringsklasse.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven