Nieuws

Makino op EMO met ‘dedicated’ 5-assers

Makino L2.

Makino toont op EMO 2017 Hannover diverse nieuwe en vernieuwde machines, met name op het vlak van 5-assige machines. Sleutelwoord daarbij is ‘dedicated’, aldus P. Anders Ingemarsson, president en CEO Makino Europe. “We hebben niet één oplossing voor alles, maar voor elke toepassing een andere, omdat we vanuit de specifieke behoeften van de klanten ontwikkelen.” Dat meldt Made-in-Europe.nu

Een van de nieuwe 5-assers is de a500Z, bedoeld voor complexe producten van moeilijke materialen als titanium en gietijzer. Deze machine heeft de tafel (met B en C-as) onder een hoek, waardoor de krachten beter worden geleid.

Compacte 5-asser

De L2 X5 is een andere 5-asser die Makino gaat bouwen, in 2 versies. De eerste versie, een 5-assige indexeermachine, is bedoeld voor automotive en medische producten, voor werkstukken tot 80 kg. Deze beschikt over een 16K spindel.

De tweede versie krijgt een snellere, 25K spindel en een high speed 5-assige tafel voor simultaan bewerken. Deze is specifiek voor de serieproductie van impellers. Op de beursvloer staat een dergelijke machine, waarin een compacte Scara-robot geïntegreerd is.

Makino toont in september in Hannover ook de MAG3 NextGen, een nieuwe generatie bewerkingscentrum met hogere voeding (50 m/min), een ijlgang in X-richting van 62 m, een versnelling van 1 G en een nieuwe 130 kW spindel.

Hal 12, stand B36

Bekijk ook:

NIEUW

 

Dossier EMO
Metaal Magazine

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven