Makino gaat niet naar EMO Milano 2009 • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Makino gaat niet naar EMO Milano 2009

Enigzins tot verbazing van de verzamelde Europese vakpers vertelde dr. P. Anders Ingemarsson, president en CEO van Makino Europe, dat deze vooraanstaande Japanse machinebouwer dit najaar niet naar de EMO gaat.

In plaats van de deelname dit najaar aan de EMO Milano 2009 wil Makino Europe investeren in een nieuw technologiecentrum in Noord-Italië.  Makino ziet dit als een langetermijn-investering die, zeker in een tijd van recessie, meer vruchten kan afwerpen. Het Italiaanse technologiecentrum wordt in 2010 geopend.

Makino D500 Kirchheim Teck

Het vijf-assige bewerkingscentrum Makino D500 werd tijdens de ‘Presse-Tag’ gedemonstreerd (foto’s: Reinold Tomberg, voor meer foto’s van de ‘Presse-Tag’ zie ons foto-album)

 

Ingemarsson deed zijn mededeling tijdens de ‘Presse-Tag’ van Makino op donderdag 2 juli jl. in Kirchheim/Teck (D). Makino demonstreerde gedurende deze dag o.a. het verspanen van titaan en de mogelijkheden van het vijf-assige bewerkingscentrum D500.

Eerste in NL

De Nederlandse vertegenwoordiging van Makino in Nederland, Productec in Ameide, heeft intussen een opdracht voor de levering van de eerste D500 ontvangen van HTP Tooling in Eindhoven. Tegelijk met de vijfasser wordt ook een verticaal bewerkingscentrum van het type V33i geleverd.

proefwerkstuk Makino D 500 Presse-Tag Kirchheim Teck

Een proefwerkstuk gemaakt op de vijfassige Makino D500

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven