“Magnesium is het metaal van de toekomst” • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

“Magnesium is het metaal van de toekomst”

Morgo Aluminium uit Zutphen is sinds 1 maart 2006 alleenvertegenwoordiger in Nederland van SHL Alubin uit Israël, voor magnesiumprofielen.

Magnesium is het materiaal van de toekomst; 35% lichter dan aluminium, 75% lichter dan staal en praktisch even sterk als aluminium. Het materiaal is een goede geleider van warmte en elektriciteit. De toepassingsmogelijkheden zijn legio; vooral voor producten en activiteiten waarbij de massa een rol speelt. Denk bijvoorbeeld aan de transportsector en diverse lichtgewicht constructies. De verwachting bestaat dat de toepassing van met name geëxtrudeerde magnesium profielen de komende jaren sterk zal toenemen.
Magnesium is een duurzaam materiaal, dat goed recyclebaar is. Het wordt onder meer gewonnen uit zeewater en uit zoutlagen.
Morgo levert geëxtrudeerde Magnesium profielen, desgewenst gemoffeld in een RAL-kleur waardoor corrosie geen kans meer heeft. Tevens zijn diverse bewerkingen mogelijk zoals boren, zagen, lassen, frezen en draaien.
In tegenstelling tot aluminium verliest magnesium geen sterkte bij het lassen. Morgo beschikt over een groot aantal standaard matrijzen waardoor veel bestaande producten zonder extra investeringen kunnen worden uitgevoerd in magnesium. Morgo is gespecialiseerd in de fabricage van geëxtrudeerde profielen op specificatie van de klant.
De meest gangbare legeringen zijn AZ 61 (hoge sterkte), AZ 31 (gemiddelde sterkte) en ZM 21 (erg goed vervormbaar) maar andere legeringen zijn ook goed mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven