MAG Boehringer krachtpatser voor Weles • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

MAG Boehringer krachtpatser voor Weles

Bij Weles in Almelo is een nieuwe MAG Boehringer VDF 400Cm CNC draaimachine in gebruik genomen. De machine is aangekocht na het uitvoeren van draaiproeven op verschillende machines in uiteenlopende prijsklassen. De Boehringer 400Cm kwam volgens Weles niet alleen als sterkste uit de bus, maar zeker ook als een stabiele machine waarbij het beschikbare vermogen volledig benut kan worden.

“MAG Boehringer kon ook prima inspelen op een aantal wensen met betrekking tot het opspannen van onze gereedschappen en de losse kop,” aldus directeur Mark Lesscher van Weles. De VDF 400Cm, geleverd door de Ridder, biedt Weles de mogelijkheid om nog beter te reageren op de vraag naar grotere werkstukken.

Weles Boehringer

“De bouwwijze met een betonnen voet waarop het gietijzeren bed verlijmd is zorgt voor een stabiele basis. Tevens worden de snijkrachten loodrecht op het bed geplaatst waardoor we het maximale uit de machine kunnen halen.” aldus bediener Melik Sekmen van Weles (foto’s: De Ridder)

 

Specificaties

Deze MAG Boehringer 400Cm beschikt over:

  • 2.000mm draailengte
  • Draaidiameter boven bed/slede: 750/710mm
  • 500mm hydraulische drieklauwplaat
  • Hoofdspil KK15
  • 71Kw spilvermogen
  • tweetraps overbrenging
  • Speciale VDI-60 revolverschijf met negen buiten- en drie binnenposities
  • Programmeerbare hogedrukkoelmiddelinstallatie
  • Siemens 840D Solutionline besturing

Weles draairevolver

Weles gebruikt een aangepaste revolverschijf. In plaats van 12x VDI-60 opname op de buitenkant zijn dit er nu negen en drie opnames op binnenposities op een veel kleinere diameter, zodat er een veel kleinere arm ontstaat.

 

Verlijming

Verlijming geschiedt aan één zijde vanwege ongelijke uitzettingscoëfficiënt van beton en gietijzer delen. De constructie van het bed is dusdanig dat de gereedschappen loodrecht op het bed komen te staan en er dus een goede opname van de snijdkrachten is. Tevens is door deze constructie het verschil in draaidiameter boven het bed (750mm) en over de slede (710mm) gering.

 

bed

De basis van het machinebed is een betonnen sokkel, die een zijde verlijmd wordt met het meehanite bed.

 

Siemens 840D

Deze MAG Boehringer VDF 400Cm is één van de eerste van dit type welke voorzien is van een Siemens 840D Solutionline besturing. Deze drijft de 71Kw hoofdspil aan met tweetraps overbrenging. Deze genereert hiermee een koppel van ruim 5300 Nm. Door gebruik te maken van Solutionline is de machine zowel voor de bediener als op het besturingshardware platform weer volledig up to date.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven