Ga naar hoofdinhoud

Machineveiligheid thema veiligheidsweek

De bedrijven in de Nederlandse metaalbewerking en metalektro leggen in de Week van de Veiligheid 2012 (4-8 juni) de focus op veilig en gezond werken. Het congres ‘5x Beter gaat voor goud’, met onder meer de lancering van de nieuwe arbocatalogus Machineveiligheid, is op maandag 4 juni de aftrap van een week vol activiteiten voor en bij bedrijven

Het congres op 4 juni (Rijtuigenloods, Amersfoort) biedt workshops, discussies en presentaties. Blikvanger in het ochtendprogramma is de lancering van de arbocatalogus machineveiligheid, waarmee de bezoekers vast een voorproefje krijgen van de online verbetercheck die na de zomer ‘live’ gaat. Na de pauze maken de congresgangers zelf werk van veiligheid tijdens interactieve workshops over machineveiligheid, fysieke belasting, veiligheid door gedrag en de OR en veiligheid. Het congres ‘5x Beter gaat voor goud’ sluit af met de bekendmaking van de preventiemedewerker van het jaar. 

 

Week van de Veiligheid

Na het congres op 4 juni gaat de Week van de Veiligheid ‘on tour’: tot en met vrijdag 8 juni zijn er door heel Nederland activiteiten die veilig en gezond werken onder de aandacht brengen bij bedrijven en hun medewerkers. De voorzitters van de betrokken sociale partners (Koninklijke Metaalunie, FME-CWM, FNV Bondgenoten, CNV Vakmensen en De Unie) geven met bedrijfsbezoeken het startsein voor workshops, regietheater en veiligheidssessies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven