Machinestoring vaak gevolg van vervuiling • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Machinestoring vaak gevolg van vervuiling

Er zijn machineleverancier die roepen dat metaalbewerkers meer geld uitgeven aan het onderhoud van hun luxe auto die pakweg een halve ton kost, dan aan hun kostbare machines met prijskaartjes van enkele tonnen of meer. Nu hebben machine-leveranciers niet altijd gelijk, maar in deze hebben ze wel degelijk een punt. Het dagelijkse machine-onderhoud krijgt niet de aandacht die het verdient.

Bij gereedschapswerktuigen zoals bijvoorbeeld bewerkingscentra is het derde deel van alle machineschades of machinestoringen het rechtstreekse gevolg van een te hoge vervuilingsgraad van de machines. Nog eens een derde gedeelte komt voor rekening van bedieningsfouten van de operators tijdens het bedienen van de machines of fouten tijdens de service van machines. Het laatste derde deel tenslotte is het gevolg van technische onvolkomenheden van machine-hardware of -software.

 

Lees meer in het artikel over machine-onderhoud dat binnenkort in Metaal Magazine verschijnt. Kijk hier voor een aanbieding voor een abonnement op Metaal Magazine.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven