Ga naar hoofdinhoud

Machines en automatiseringen bij Hedelius

Tijdens de huisshow laat Hedelius 15 CNC-bewerkingscentra, waarvan sommige met automatisering, live onder spaan zien.

Hedelius houdt haar huisexpositie van 21 t/m 23 juni. Deze vaste huisshow is voor de fabrikant nog belangrijker na de coronapandemie. Hoogtepunten vormen de Tiltenta 10, een Acura 65 met gereedschapsmagazijn en palletwisselaar, diverse automatiseringsoplossingen en de Robotrex 96.  

“We houden onze interne beurs bewust aan het begin van de zomer, om er tegen de achtergrond van de pandemie een zo ontspannen en levendig mogelijke bijeenkomst van te maken”, zegt Hedelius-directeur Dennis Hempelmann in MTL Metaal Magazine.

“Natuurlijk hebben we een aantal interessante innovaties.” Dat begint al met de gloednieuwe Tiltenta 10, een krachtig zwenkkop-bewerkingscentrum met SK 50 Big Plus hoofdspindel. Met een asbereik (X x Y x Z) van 3.600 x 1.000 x 1.000 mm zal de machine diverse bewerkingsopdrachten in de machinebouw en werktuigbouw productief kunnen oplossen, verwacht het bedrijf. De T10 heeft standaard een gereedschapsmagazijn met 40 posities, dat met een Standby-magazijn optioneel kan worden uitgebreid tot 192 posities.

Flexibele automatisering

Het bedrijf heeft verschillende opties voor flexibele automatisering in het portfolio om productie effectief te begeleiden. Denk aan een Standby-magazijn, voor de automatisering van de gereedschapsvoorziening, multipallet-opslagsystemen en robotcellen. Zo zijn er zelfs voor kleinere bedrijven mogelijkheden om productiever te kunnen werken en de werkplaatsoppervlakte efficiënt te benutten. Behalve automatiseringstechnologie van BMO, Erowa en Indumatik biedt Hedelius ook eigen oplossingen met machine, automatisering en service uit één hand.

De Marathon P422 en P406 multipallet-opslagsystemen zijn bijvoorbeeld optimaal afgestemd op het 5-assig bewerkingscentrum Acura 65 van Hedelius voor lange onbemande looptijden.

Blikvanger op de show (foto onder) wordt de Acura 65 met vloeistofgekoelde torque-aandrijving in de C-as, Standby-magazijn voor 90 tools en 6-voudige Marathon P406 palletwisselaar. De combinatie heeft een geïntegreerde Heidenhain TNC 640-besturing aan machine, gereedschapsmagazijn en automatisering.

Automatiseringscel

CAM-software, gereedschappen, opspanmiddelen, besturingstechniek en automatiseringstechniek worden op de huisshow ook getoond door twintig partnerbedrijven. Automatiseringscel Robotrex 96 van Lang Technik komt net op tijd om te worden gekoppeld aan 5-assig bewerkingscentrum Acura 50.

De cel bestaat uit een Fanuc 6-assige robot (50 kg laadvermogen) en twee automatiseringswagens met samen 46 bankschroeven. De robot belaadt die onderdelen vanaf de wagens zijdelings de machine in. Hierdoor blijft het werkgebied aan de voorkant volledig toegankelijk voor instel- en inspectiewerkzaamheden. De interface maakt dat vooraf al diverse onderdelen op de wagens kunnen worden opgespannen.

‘Ons alternatief’

Omdat de Hedelius-huisshow (21 t/m 23 juni) rond dezelfde tijd valt als de Metav, zal de fabrikant daar niet aanwezig zijn. Promas, die het merk in de Benelux voert, zal eind augustus niet deelnemen aan de TechniShow. “De huisshow van Hedelius is samen met onze eigen huisshow op 12 en 13 oktober in Maasbree ons alternatief”, geeft Richard Hermans van Promas aan.

Aanmelden voor de Hedelius-huisshow in Meppen (net over de grens in Duitsland) kan via de website of via Promas.

Bekijk het artikel in MTL Metaal Magazine 03 (pagina 30) (premium)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven