Ga naar hoofdinhoud

Machineklem voor vijfzijdige bewerken

Kohn presenteerde tijdens de Euromold 2013 in Frankfurt (D) een centrisch spannende, compacte en mechanische machineklem voor vijfzijdige bewerkingen. Producten met complexe geometrieën kunnen met deze spanklem zowel in- als uitwendig gespannen worden in twee richtingen.

De doorlopende draadspillen realiseren een hoge centreernauwkeurigheid. Het nieuwe kruisspansysteem ondersteunt hiermee ook verdere geautomatiseerde verwerking. Met een spankracht van 16 kN, bij een aanhaalmoment van 70 Nm, worden producten met behulp van twee draadspillen snel centrisch gespannen en maken een spannauwkeurigheid van plus of min 0,02 mm mogelijk. Met een bekbreedte van 80 mm en een lengte van 400 mm, kunnen producten met een lengte van 393 mm of diameter, met behulp van profielbekken, van 360 mm geklemd worden.

 

Kohn EuroMold

De machineklem die Kohn tijdens de EuroMold 2013 geïntroduceerd heeft (foto’s Kohn, in Nederland vertegenwoordigd door Oude Reimer)

 

Nulpuntspannen

De basisplaat is door middel van een centrale boring en dwarssleuf bij herhaling, nauwkeurig te positioneren op bijvoorbeeld het machinebed. Dit spansysteem is  ook uit te voeren voor gebruik in combinatie met  alle nulpuntspansystemen. Tot de basisuitvoering behoren opzet-getrapte spanbekken en een assortiment van optionele bekken. Zo zorgen bijvoorbeeld snel omkeerbare draaibekken voor een groot spanbereik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven