Maakbedrijven in Top-250 van groeiers • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Maakbedrijven in Top-250 van groeiers

247TailorSteel, 3D Hubs, Akroh Industries, Logiqs, Smienk Trapliften, Spierings Mobiel Cranes en U-Boat Worx behoren dit jaar tot de Top-250 van groeibedrijven. De lijst van snelstgroeiende bedrijven van Nederland wordt jaarlijks samengesteld door Erasmus Centre for Entrepreneurship in samenwerking met Rotterdam School of Management (RSM).

247TailorSteel, het platform voor op maat gesneden platen, buizen en kantdelen, staat al voor het vierde achtereenvolgende jaar in de lijst. 3D Hubs is een platform van productiediensten in 3D-printen, CNC-bewerking en spuitgieten; Akroh Industries zit onder meer in spuitgieten; Logiqs in intern transport en logistieke systemen voor de tuinbouw; Smienk produceert trapliften; Spierings mobiele kranen en U-Boat Worx miniduikboten.

Start-ups en scale-ups

Zowel startups als scale-ups zijn volgens het onderzoek belangrijke innovators van de economie. Ook zijn ze een cruciaal onderdeel van de Nederlandse economie op het gebied van nieuwe bedrijfsactiviteiten en het creëren van nieuwe banen.

Scale-ups worden gezien als early adopters die bestaande markten en industrieën kunnen verstoren door het huidige aanbod overbodig te maken.

Het rapport stelt fundamentele inzichten te bieden in het landschap van Nederlandse scale-ups en de karakteristieken van hun snelle groei.

‘Aantal ‘opschalers’ vergroten’

“Deze inzichten dragen bij aan onze missie om ondernemers te versterken door middel van het vertalen van academische inzichten naar praktische kennis en vaardigheden.”

Daarmee willen de organisatoren hun ondernemerssucces stimuleren en het aantal bedrijven dat ‘opschaalt’ en impact maakt vergroten.

Groei in omzet en/of werknemers

De Top-250 Groeibedrijven bestaat uit de 250 Nederlandse bedrijven die in de periode 2016 tot 2019 het meest in omzet en/of werknemers zijn gegroeid.

Ze hadden aan het begin van de meetperiode minimaal 10 FTE en/of minimaal 5 miljoen euro omzet. Ook hebben ze in de 3 opeenvolgende jaren een gemiddelde groei van ten minste 20% in FTE en/of omzet behaald.

De lijst wordt samengesteld op basis van verschillende databronnen, eigen onderzoek en al bestaande databases.

Meeste banen, hoogste groei

De Top-10 is gebaseerd op bedrijven die in deze periode de meeste banen hebben gecreëerd en de hoogste gemiddelde jaarlijkse groei van werknemers hebben behaald.

Dit jaar staat Takeaway.com (online maaltijdbestelplatform) op 1, gevolgd door Picnic (online supermarkt) en Rituals (verzorgingsproducten). De top-3 is dezelfde als vorig jaar al stond toen Picnic op 1 en Takeaway.com op 2.

Bekijk de top-10 en de volledige lijst van 250

Download het rapport

Lees ook:

Nieuwe monteur krijgt duikbootopleiding (6 maart 2020)

247TailorSteel weer in Top 250 Groeibedrijven (26 april 2019)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven