LVD presenteert adaptief lasersnijden • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

LVD presenteert adaptief lasersnijden

LVD introduceert een ‘Adaptive Laser Cutting’-systeem. Dit is een technologie waarmee het lasersnijproces in real time gemonitord wordt en de feedback resulteert in een hogere productiviteit, optimale kwaliteitscontrole en minder snij-afval.

Het ‘Adaptive Laser Cutting’-systeem (ALC) maakt gebruik van dynamische feedback om het vermogen, de snelheid en de gasdruk van de laser tijdens het snijproces te monitoren en in real time bij te stellen. Hierdoor worden de snijparameters geoptimaliseerd en wordt volgens LVD een constante snijnauwkeurigheidv verkregen.

 

snijresultaat ALC LVD Adaptive laser cutting LVD

ALC past zich automatisch tijdens het lasersnijden aan de veranderende omstandigheden aan. Op de foto een mooi snijresultaat (foto: LVD)

 

Dik en zacht staal

In tegenstelling tot andere procescontrolesystemen baseert ALC zich niet op vooraf gedefinieerde parameters, maar voert het tijdens het proces de nodige metingen en aanpassingen uit om optimale snijresultaten te behalen. Het systeem levert het grootste voordeel wanneer men dikkere platen zacht staal verwerkt in een onbemande productieomgeving.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven