Ga naar hoofdinhoud

LVD presenteert 2 nieuwe afkantpersen

LVD Company nv voegt de ToolCell 220/30 Plus en ToolCell 220/40 Plus toe aan haar gamma afkantpersen met automatische gereedschapswisselaar. De nieuwe Plus-modellen hebben werklengtes van 3 en 4 meter en een kantkracht van 220 ton. De afstand tafel-ram is 570 mm, geschikt voor hogere gereedschappen. De nieuwe gereedschappen – stempels van 231 mm en matrijzen van 130 mm – maken het kanten van stukken met hogere opstaande randen mogelijk.

Hydraulische afkantpersen uit het ToolCell-gamma van LVD bevatten een gereedschapswisselaar en een ingebouwd gereedschapsmagazijn. De machine selecteert en plaatst automatisch de gereedschappen. Terwijl de operator de stukken voor de volgende opdracht klaarzet, stelt de machine automatisch de juiste gereedschappen in, en dat alles zonder handmatige tussenkomst. De grote gereedschapscapaciteit van het magazijn maakt een uitgebreide reeks specifieke toepassingen mogelijk.

Grotere afstand tafel-ram

De nieuwe Plus-modellen hebben een standaard afstand tafel-ram van 570 mm met een slag van 300 mm. Deze kan worden vergroot naar een afstand van 670 mm en een slag van 400 mm. Hierdoor is het mogelijk om meer werkstukken te kanten, van eenvoudig tot complex.

Hoekcontrole tijdens plooiproces

Het door LVD gepatenteerde Easy-Form Laser adaptief hoekmeetsysteem is standaard op alle ToolCell-modellen aanwezig en verzekert de nauwkeurigheid van kantbewerkingen. Easy-Form Laser is een in-process hoekmeetsysteem dat bestaat uit twee laserscanners die zich aan de voor- en achterzijde van de tafel bevinden. Het EFL-systeem geeft in real-time informatie door aan de CNC-sturing, die meteen de positie van de ram en de stempel aanpast om de juiste hoek te verkrijgen. Het plooiproces wordt niet onderbroken en er gaat geen productietijd verloren. Dankzij Easy-Form Laser past de machine zich aan aan materiaalvariaties zoals plaatdikte, koudversteviging en walsrichting en compenseert ze automatisch de veranderingen. Bijgevolg levert ToolCell consistente plooiresultaten vanaf het eerste werkstuk.

Klaar voor Industrie 4.0

ToolCell is klaar voor Industrie 4.0 dankzij de meest recente generatie Touch-B-sturing van LVD. Touch-B bevat intuïtieve pictogrammen om alle parameters van de machine te bedienen, waardoor er snel en efficiënt gewerkt kan worden.

De sturing werkt met een gecentraliseerde Cadman-database waarop alle gegevens die relevant zijn voor de productie worden opgeslagen. Dit maakt een vlotte digitale transfer van productiegegevens van managementsystemen naar de werkvloer mogelijk. Communicatie met het management, de planning, productie, offertes, prijsberekening en andere externe softwaremodules worden via een gestandaardiseerde open interface verwerkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven