LVD opent nieuw Experience Center • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

LVD opent nieuw Experience Center

Interieur van het Experience Center van LVD in Gullegem (België). (foto’s: LVD)

LVD maakt de opening bekend van haar nieuwe “Experience Center” (XP Center) in Gullegem, België, waar het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd. Deze moderne faciliteit van 2500 m² zal een stimulans betekenen voor de plaatbewerking door bezoekers in contact te brengen met de technologie, de mogelijkheden en de knowhow in een omgeving die aanzet tot leren en samenwerken.

Het XP Center werd volledig gerenoveerd en aanzienlijk uitgebreid. Bezoekers kunnen vragen over hun toepassingen voorleggen aan specialisten en zien wat mogelijk is vandaag en in de toekomst. Ze krijgen de kans om de nieuwste producten uit te testen en om hun relaties met de experts van LVD verder uit te bouwen. De geïntegreerde werking van de nieuwste generatie machines en productieprocessen, automatisering, touchscreentechnologie en software, volgens Industrie 4.0, maken ze live mee en zo verwerven ze inzicht in de voordelen van een verbonden, intelligente fabriek.

Nieuwe mogelijkheden
“Het XP Center is meer dan een showroom en een opleidingscentrum,” zegt Carl Dewulf, president en managing director van LVD Company. “We hebben een ruimte gecreëerd die bezoekers uitnodigt om de technologie van plaatbewerking en het merk LVD op een andere manier te leren kennen. Het gaat over het bekijken van nieuwe mogelijkheden, het leggen van relaties en ruimte voorzien voor het stimuleren van samenwerkingen en ideeën die de industrie ten goede komen.”

Buitenkant van het nieuwe Experience Center van LVD.

Ontwerp
Ontworpen door het Belgische architectenbureau Naert in samenwerking met interieurarchitecte Justine Van Strydonck, is het XP Center een toonbeeld van licht en ruimte. De gasten worden ontvangen in een open structuur waar het daglicht door grote ramen en glazen deuren naar binnen valt. In deze eigentijdse omgeving kunnen ze meer te weten komen over het erfgoed van LVD, presentaties en opleidingen volgen vanop een tribuneachtig zitgedeelte, ideeën uitwisselen in “creatieve hoekjes” en relaxen in de lounge of op het buitenterras.

De opening van het XP Center is gepland voor midden april.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven