Ga naar hoofdinhoud

LVD neemt Kuka-tak Solutions over

LVD Company neemt de business unit Solutions over van Kuka Automation + Robots in het Belgische Houthalen-Helcheren. Speciaal daarvoor wordt het nieuwe LVD Robotic Solutions opgericht. LVD Robotic Solutions neemt ook het engineering- en projectmanagementteam van Kuka Benelux over.

Kuka Automatisering + Robots zal zich na de overname nog meer toeleggen op producten en diensten en niet langer op complete automatiseringsoplossingen.

Kuka Benelux focust op robotica. De verkoop en service-activiteiten van Kuka-robots blijven dan ook als afzonderlijke entiteit van Kuka Benelux bestaan en richten zich op integrators en eindklanten, zoals LVD Robotic Solutions er een van is, stelt LVD.

Beide ondernemingen blijven opereren vanuit het kantoor in Houthalen-Helchteren.

Met de integratie van robottoepassingen in haar automatiseringsportfolio heeft LVD uit het Belgische Gullegem een volledig aanbod in handen om bedrijven in al hun productieactiviteiten te ondersteunen.

Expertise en marktbereik robotautomatisering

De overname maakt dat LVD Robotic Solutions de expertise en het marktbereik van LVD op het vlak van robotautomatisering aanzienlijk vergroot.

Het nieuwe bedrijf zal de ervaring van het Kuka-team combineren met de expertise van LVD. Dit voor het technisch ontwerpen van robotsystemen voor de plaatbewerking.

Korte doorlooptijden, snelle omzetting

De nadruk ligt hierbij op semi- of volautomatisch offline geprogrammeerde robots, korte doorlooptijden en snelle omzetting van ‘art-to-part’, van een 3D-digitaal model naar een uiteindelijk gekant onderdeel.  

Met het uitgebreide portfolio en de diepgaande domeinexpertise van de nieuwe medewerkers zal LVD Robotic Solutions haar klanten ook gepaste robotica-oplossingen kunnen bieden, die ver buiten de markt van de plaatbewerking liggen. De klanten bevinden zich in de meest uiteenlopende takken van de industrie.

Verdere stap in automatiseringsstrategie

LVD zorgde in 2019, met de overname van het Italiaanse automatiseringsbedrijf Compac al voor een significante uitbreiding van het portfolio met onder meer toren- en magazijnsystemen.

De huidige oprichting van LVD Robotic Solutions is een verdere stap in deze automatiseringsstrategie met als hoofddoel betaalbare automatisering in meer toepassingen aan te bieden.

Oplossing voor tekort vaklieden

Het geautomatiseerd bewerken van diverse onderdelen en het uitvoeren van repetitief werk is een deel van de oplossing om het nijpend tekort aan geschoold personeel te omzeilen, stelt LVD.

Het zorgt bovendien voor meer arbeidsveiligheid. Dankzij de digitalisatie van de productieflow kunnen de medewerkers zich toeleggen op opdrachten die meer waarde toevoegen.

Plaatbewerking en andere toepassingen

LVD Robotic Solutions zal zich specialiseren in gestandaardiseerde robotoplossingen voor plaatbewerking met LVD-producten, zoals Dyna-Cell, Ulti-Form en Leancell, en de programmeersoftware Cadman-SIM.

Verder gaat het ook om andere industriële toepassingen, zoals het ontbramen van stukken, coaten van metalen, handlen van onderdelen in de automobielsector, koppelen van persen, aanbrengen van lijm op autoruiten, picken van onderdelen in de productielijn en verpakken.

Strategische ligging

Door de overname verwerft LVD ook de 7.000 m² grote vestiging van Kuka Benelux. Houthalen-Helchteren (in de Belgische provincie Limburg) is strategisch gepositioneerd tussen Nederland en Duitsland.

LVD Robotic Solutions kan van daaruit heel Europa bedienen, ideaal voor klantenservice en internationaal bereik.

Het bedrijf heeft plannen voor extra investeringen om op die locatie de activiteiten verder te ontwikkelen. Zo wordt onder meer een Centre of Excellence voor robotica-automatisering op poten gezet.

Kuka Groep

Kuka Automatisering + Robots maakt onderdeel uit van de Kuka Groep. Deze groep is internationaal actief op het vlak van automatisering en realiseert een omzet van ongeveer 3 miljard euro met ongeveer 14.000 medewerkers. Het hoofdkantoor van het bedrijf bevindt zich in het Duitse Augsburg.

Kuka biedt klanten, als leverancier van intelligente automatiseringsoplossingen, alles uit één hand: van robots en cellen tot volledig geautomatiseerde systemen en netwerken. Deze zijn te vinden in markten als automotive, elektronica, metaal & kunststof, consumentengoederen, e-commerce/detailhandel en gezondheidszorg.

LVD Group

LVD is producent van plaatbewerkingsmachines; lasersnijsystemen, ponsmachines, afkantpersen, scharen en automatiseringssystemen, geïntegreerd met en ondersteund door de Cadman-software suite.

De producten en technologie van LVD voldoen aan Industrie 4.0 en maken intelligent produceren mogelijk.

LVD Group is vertegenwoordigd in 47 landen, heeft 19 filialen en meerdere productievestigingen in Europa en de VS. In 2021 werd LVD voor het vierde jaar op rij uitgeroepen tot één van de Best Managed Companies van België.                   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven