LVD neemt Compac (automatisering) over • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

LVD neemt Compac (automatisering) over

Bakkenautomatisering van Compac voor metaalreinigingsmachines.

LVD Company in het Belgische Gullegem neemt het Italiaanse Compac over. Met die overname breidt het bedrijf zijn automatiseringsaanbod voor vlakke plaat- en buislasersnijmachines uit. LVD geeft aan dat er steeds meer vraag is naar geautomatiseerde productie om meer efficiency te bereiken.

Compac S.r.l. is een 30 jaar oud Italiaans familiebedrijf, gespecialiseerd in ontwerp, productie en integratie van hightech automatische magazijnsystemen, invoer- en uitgiftesystemen, laad- en losapparatuur en automatiseringssystemen, aangepast aan specifieke sectoren.

Te denken valt onder meer aan handlingsystemen voor de tijdschriften- en kartonindustrie en transportbanden voor metaalreinigingsmachines. Alle Compac-producten worden vervaardigd in de 7000 m² grote productielocatie in het Italiaanse Urbino.

‘Extra kennis en ervaring’

LVD werkt sinds 2016 al samen met Compac voor de productie van automatische magazijnsystemen voor diverse LVD lasersnij-installaties in Italië. “Met Compac halen we extra automatiseringskennis en systeemervaring binnen”, zegt Carl Dewulf, LVD president en managing director.

“Compac heeft al heel wat geavanceerde automatiseringsoplossingen geleverd en bewezen over zin voor innovatie en een sterke engineeringmentaliteit te beschikken.”

‘Automatisering bieden’

“Met de overname van Compac willen we een sterke toekomst voor onze automatiseringslijn veiligstellen en onze klanten de meest geavanceerde en betrouwbare automatiseringstechnologie bieden die gelijke tred houdt met de vooruitgang in het fiberlasersnijden”, aldus Dewulf.

Compac zal onderdeel worden van de LVD-groep. LVD voegt de Compac-systemen geschikt voor de metaalproductie onder de naam LVD toe aan het automatiseringsaanbod van zijn ponsmachines, fiberlaser- en buislasersnijmachines voor klanten wereldwijd.

Het merk Compac blijft behouden voor automatiseringsoplossingen geschikt voor andere sectoren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven