LVD komt met Toolcell en Cadman-SDI naar TechniShow • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

LVD komt met Toolcell en Cadman-SDI naar TechniShow

LVD presenteert de Toolcell met automatische gereedschapswisselaar op de TechniShow (foto: LVD)

LVD komt naar de TechniShow 2016 en zal er de ToolCell en de nieuwe softwaremodule Cadman-SDI voorstellen. Het design van de ToolCell werd aangepast met geïntegreerde statusverlichting. De led-verlichting geeft de operationele status van de machine aan, wat een efficiënter beheer van de werkplaats en een hogere doorloopsnelheid mogelijk maakt.

De ToolCell bewaart alle gereedschappen in de machine en voert automatisch de gereedschapwissels uit. Dat betekent dat de afkantpers automatisch de boven- en ondergereedschappen kan wisselen. De bediening verloopt eenvoudig en intuïtief dankzij de Touch-B-sturing, een 19’’ touchscreen waarmee de operator 2D-tekeningen kan maken en simuleren. LVD’s Easy-Form lasersysteem controleert de plooihoek in real-time en stuurt deze bij waar nodig, o.a. op basis van materiaalvariaties en wijzigingen in de radius door de walsrichting.

Procesintegratie

Op de TechniShow kunnen bezoekers op de stand van LVD ook kennis maken met Cadman Suite. Dit  is een totaalpakket voor procesintegratie tussen de software en de plaatbewerkingsmachines van LVD, volledig in lijn met Industrie 4.0. Binnen Cadman Suite heeft LVD Cadman-SDI (Smart Drawing Importer) ontwikkeld, een module voor het importeren van tekeningen in een groot aantal verschillende formaten. Met Cadman-SDI kunnen CAD-files snel en eenvoudig geïmporteerd worden. Cadman-SDI zal de individuele stukken ontvouwen en converteren waarbij de 2D- en 3D-tekeningen met alle kostenparameters op het scherm worden weergegeven. De kostenparameters kunnen geëxporteerd worden om de kosten nauwkeurig te berekenen. De stukken worden automatisch in een OSM-formaat in de Cadman-databank opgeslagen zodat ze direct toegankelijk zijn voor alle andere producten uit Cadman Suite.

Binnen Cadman-SDI kan het programma BricsCAD geopend worden. Met deze 3D-CAD sheet-metal-module kunnen tekeningen, indien nodig, aangepast of gecorrigeerd worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven